16. januar 2019
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmesteren bør sløjfe besparelser på ældreområdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmesteren bør sløjfe besparelser på ældreområdet
Debat Gribskov - 13. juni 2018 kl. 11:51
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Peter Rixen, Løgelandsvej 27, Helsinge

Debat
Jeg er dybt rystet over at konstatere, at det helt nye byråd har i sinde at spare indenfor social- og ældreområdet igen, ikke mindst prestigeprojektet Holbohave, der er et dagcenter for demente. Beslutningen er fuldstændig barok og uforståelig.

Hvis den nye borgmester Anders Gerner Frost mangler penge efter sit kasseeftersyn af kommunekassen, så må han forklare årsagerne til, at kommunens budget er så dårligt, efter han er indtrådt som borgmester.

En dybere forklaring er ønskelig, tak. Efter min mening ville det være på sin plads nu at undersøge, om det ikke ville være muligt i stedet for at bespare i administrationen og de mange dyre aftrædelsesordninger, som finder sted?

Vælgerne ønsker varme hænder overfor borgernes behov og ikke dyre administrations omkostninger. Borgmesteren bør udvise mod til at gå direkte ind og omstrukturere og forenkle administrationen. Dette bør være en bunden opgave i den situation, han mener, han er havnet i. En af løsningerne her kunne være, at der blev udvist mere tillid og frihed til de mange dygtige medarbejdere, så de fik mulighed for at udvikle deres kreativitet.

Hvis det skulle vise sig ikke at slå til i første omgang, så vil jeg foreslå en mindre skattestigning, så vi netop kan rette op på de mange mangelfulde bemandinger af personale indenfor flere områder i Gribskov Kommune.

Gribskov Kommune er i øvrigt den kommune, der i dag betaler mindst i kroner og øre indenfor ældreområdet.

Husk endnu engang på, at mange af disse borgere indenfor ældreområdet har betalt verdens højeste skat hele livet og er blevet lovet af tidligere politikere, at de ville få en god omsorg, når de bliver gamle.

Børnene skal heller ikke glemmes, de er vores fremtid. Her er det vigtigt, at personalet og normeringerne ikke nedskæres hele tiden, men tværtimod forbedres til gavn for børnenes udvikling og vores fælles fremtid.

Så mit håb til den nye borgmester skal være, at han vil træde i karakter nu og sløjfer disse besparelser.