26. marts 2019
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Anders Gerner Frosts vælgerbedrag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anders Gerner Frosts vælgerbedrag
Debat Gribskov - 08. juli 2018 kl. 20:38
Af Kim Valentin
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Venstre
2. Viceborgmester

Flertallet vil gerne udstille kommunen med en dårlig økonomi. Det er der mange årsager til, men den vigtigste er, at de får frie hænder til at omforme budgettet efter deres ønsker. Men fakta er, at det var helt unødvendigt at åbne kommunens budget. Beviset er, at der i resultatet af åbningen ikke er rørt ved budgetåret 2018 - men næsten udelukkende overslagsårene.... som ikke er budgetår, men netop overslagsår.

Det er sørgeligt, men desværre sandt, at borgmester Anders Gerner Frost er på en ringe budgetkurs, hvor man lukker demenscenter og forhøjer honorarer til sig selv, og så peger man på Venstre og siger, at det er deres skyld. Det er jo totalt uværdigt og helt til grin men desværre flertallets stil at gøre sådan.

Har kommunen en dårlig økonomi?

Nej, det er falsk. Men vi vil få det,hvis ikke vi passer på med, hvad vi bruger vores penge på. Anders Gerner Frost er derfor på meget tynd is, når han postulerer dette. Hvert år er der udfordringer. Sidste år alene skulle vi finde små 40 millioner til børneområdet. Over fire år er det 160 mio. kr. og mere end den udfordring, vi står med nu.

Nye beregningsforudsætninger for udligning og KL-aftalen giver endda kommunen mere end 20 mio. kr. alene i 2019. I hele perioden ville det være 80 mio. kr. Når man tillægger, at Anders Gerner Frost har lagt ekstra udgifter i budgettet fra nytår og til nu på mere end 60 mio. kr., så er det nye flertal faktisk helt selv skyld i den opgave de sidder med. Men vi skal selvfølgelig nok hjælpe med at løse tingene - bare ikke skatten sættes op!

Har Venstre brugt for mange penge gennem de sidste fire år?

Nej, det er falsk. Vi har kørt en stram styring af økonomien, og årsregnskabet for 2017 viser et mindreforbrug (overskud) på 122 mio. kr. hvoraf dog små 100 mio. er overførsler fra år til år. Vi har samlet afdraget 60 mio. kr. af gælden og likviditeten (gennemsnit) ligger på omkring 150 mio. kr. Alt sammen ok.

Vidste Anders Gerner Frost ikke, hvad der foregik i kommunen økonomisk?

Det er falsk. Selvfølgelig vidste Anders Gerner Frost det. Han sad i økonomiudvalget og har været informeret om Velfærdsudviklingsprogrammet hele tiden. Det står endda beskrevet i både budget 2018, hvor der er afsat 29. mio. kr. i reserve, og det nævnes i BU4 i december måned. Man kan sige, at hvis det ikke var falsk, så havde AGF et meget stort problem, for så havde han ikke passet sit arbejde i kommunen ordentligt.

Taber kommunen på udligningsreformen som aldrig kommer?

Det er falsk. Kommunen tjener faktisk 10 mio. kr. om året på de nye beregningsforudsætninger. Når AGF siger, at vi mister 250 mio., er det derfor forkert. Man kan ikke miste noget, man aldrig har fået. Det er desværre, hvad man vil kalde "fake news". Sørgeligt, når en borgmester ikke opfører sig ordentligt og informerer sine borgere korrekt. Al den polemik er kun til for at kunne sætte skatten op i efteråret. Og så vil han prøve at fortælle den historie, at det er Venstres skyld. Årsagen er selvfølgelig, at han har lovet mere end han kan holde i valgkampen. Heri ligger det sande vælgerbedrag.