25. februar 2020
Musik i Lejet bør afholdes uden for højsæsonen, mener Grundejerforeningen Dyrekærgaard. Foto: Camilla Nissen.
Musik i Lejet bør afholdes uden for højsæsonen, mener Grundejerforeningen Dyrekærgaard. Foto: Camilla Nissen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Åbent brev til borgmester: Festival bør holdes uden for højsæson

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åbent brev til borgmester: Festival bør holdes uden for højsæson
Debat Gribskov - 20. august 2019 kl. 10:06
Af Peter Ladischensky, formand for Grundejerforeningen Dyrekærgaard, Tisvildeleje
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kære borgmester Anders Gerner Frost.

Jeg er formand for Grundejerforeningen Dyrekærgaard, Tisvildeleje. Vi er en forening med 122 medlemmer beliggende i nærheden af Kildeskåret (Helene Kilde). I relation til den debat, der for øjeblikket finder sted om Musik i Lejet, skal jeg på grundejerforeningens vegne meddele følgende:

En afgørende faktor ved anskaffelsen af et fritidshus i Tisvildeleje for os har været områdets egenart

- fred og ro, strand og skov. Egenarten er igennem de sidste 10 år blevet angrebet af festivalen Musik i Lejet.

Højsæsonen i Tisvildeleje varer mellem 4 til 5 uger. I denne højsæson beslaglægger festivalen i uge 29 området helt og aldeles (hovedgaden er lukket af - parkeringspladsen ligeså) og ugerne før og efter er den store parkeringsplads optaget i større eller mindre omfang.

Det vil med andre ord sige, at vi ikke-festivalgæster får stjålet knap tre ud af de fem uger, hvor vi ikke kan benytte Tisvildeleje i det omfang, vi har forventet.

Dertil kommer, at vi i uge 29 bliver taget som gidsler i vores egne huse, idet de såkaldte festivalgæster fester i sommerhusene rundt omkring med store højttalere på plænerne med forskellige lege i relation til indtagelse af store mængder af øl, vin og spiritus. Høj musik, larm og skrig. I uge 29 fra søndag til onsdag fra klokken cirka 11 formiddag til midt om natten. Fra torsdag til lørdag kun om dagen til cirka 7 om aftenen, hvor de unge mennesker går ned til festivalpladsen, om de har billetter - ellers festes der videre.

Forskellen på Roskilde og Tisvilde er alene, at I Roskilde er folk »lukket inde« på teltpladsen, mens i Tisvilde er larm mv. fordelt over hele sommerhusområdet fra Tisvilde til Vejby. Vores medlemmer er meget utilfredse med at få »stjålet« så stor del af egenarten ved området i højsæsonen, men har som sommerhusejere ikke stemmeret i kommunen og er derfor udelukket fra at kunne gøre deres mening gældende - ikke engang den tidligere dialog via Landliggersammenslutningen (grundejerkontaktudvalget), der var mellem grundejerne og kommunen - har kommunen ønsket at videreføre.

Som det fremgår, er dette ikke en kritik af festivalen som sådan - tværtimod er festivalen organiseret top professionelt og oprydning mv. er særdeles velorganiseret. Dette er en kritik af alt det festivallen har medført af uheldige omstændigheder - og som festivalledelsen som sådan ikke har indflydelse på.

Dette sammenholdt med den bekymring, der er fremført fra anden side, blandt andet fra de handlende i Hovedgaden, bør gøre indtryk ikke blot på festivalledelsen men også på de ansvarlige politikere. Der ses derfor ingen anden mulighed for at løse op for disse uheldige omstændigheder end af få flyttet festivalen til uden for højsæsonen. Det har vist sig, at andre festivaler med stor succes har kunnet udnytte denne del af sommeren (f.eks. smukfest med et deltagerantal på ca. 55.000).