6. august 2020
Socialdemokratiet giver ikke meget for Venstres Gustav Juuls kritik af borgmester Ole Bondo Christensen. Foto: Rudi Dalsgaard
Socialdemokratiet giver ikke meget for Venstres Gustav Juuls kritik af borgmester Ole Bondo Christensen. Foto: Rudi Dalsgaard
Foto: Rudi Dalsgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venstre skyder helt ved siden af i sagen om Right to Dream

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre skyder helt ved siden af i sagen om Right to Dream
Debat Furesø - 20. december 2019 kl. 12:35
Af Niels Bjerre Degn, Hasan Yilmaz og Preben Sandberg Pettersson, Socialdemokratiske byrådsmedlemmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som så ofte før er Gustav Juul (V) ude i et frontalangreb på egen kommune. Denne gang om »Rigth to Dream«s overvejelser om at opbygge nye træningsfaciliteter og et fodboldakademi i Hillerød. For nogle år siden blev FC Nordsjælland købt af udenlandske investorer, der har spændende visioner om at videreudvikle et internationalt fodboldakademi med import af udenlandske spillere og videresalg af talenter. Dette forudsætter flere omklædnings- og træningsfaciliteter - herunder en ny overdækket fodboldbane - og plads til et fodboldakademi. Udfordringen er, at Right to Dream Park som bekendt ligger klemt inde i et boligområde, og at faciliteterne i området deles med Farum Boldklub, som er én af landets største fodboldklubber.

Furesø kommune er derfor i fuld gang med at udvikle en ny lokal lokalplan i et tæt samarbejde med Farum Boldklub og Right to Dream. Det er ikke nemt at få plads til det hele i lokalområdet, da der jo også skal tages hensyn til naboerne, men kommunen er ganske langt med en lokalplan, der bedst muligt tager hensyn til både Right to Dream og Farum Boldklub.

Meldingen om, at Right to Dream nu overvejer at flytte dele af deres aktiviteter til Hillerød er derfor overraskende og rigtig ærgelig. Projektet i Hillerød er tilsyneladende et »bar marks projekt«, hvor man kan bygge nyt uden de fysiske begrænsinger, der findes i Farum.

Ikke desto mindre vil der være mange fordele ved fortsat at have aktiviteter i Farum tæt på det stadium, hvor FCNs superligakampe skal spilles også i fremtiden.

Derfor er det helt rigtige også, at Right to Dream, Farum Boldklub og kommunen sætter sig sammen først i det nye år og drøfter mulighederne.

At pege fingre og råbe op, som Gustav Juul har for vane, er ikke konstruktivt og vejen til en løsning - heller ikke i denne sag.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?