18. maj 2021
Gustav Juul gennemgår høringssvarene i Farumgaardsagen i en video på de sociale meider. Foto: Allan Nørregaard
Gustav Juul gennemgår høringssvarene i Farumgaardsagen i en video på de sociale meider. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Socialdemokratiet fabrikerer høringssvar i fredningssag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Socialdemokratiet fabrikerer høringssvar i fredningssag
Opdateret 25. januar 2021 kl. 09:40
Debat Furesø - 25. januar 2021 kl. 09:08

Debat
Kresten Bergsøes læserbrev i lørdagens udgave af denne avis fik mig til at spærre øjnene op.

Kresten Bergsøe skrev jo stort set direkte, at borgmester Ole Bondo Christensen(S) havde været med til at fabrikere høringssvar til Fredningsnævnet i den verserende sag om Farumgård.

Jeg gennemgik høringssvarene, og ganske rigtigt, bærer fem af dem tydeligt præg af at være fabrikeret til lejligheden. Formuleringer, argumentrækkefølge og afslutningerne er stort set enslydende, og de indeholder alle den samme stavefejl af hans navn. Høringssvarene med det næsten enslydende indhold er blandt andet indsendt af borgmesterens hustru og det socialdemokratiske byrådsmedlem Niels Bjerre Degn. Niels Bjerre Degn gør i sit høringssvar ikke opmærksom på, at han har en plads i byrådet, men han indleder derimod sit høringssvar med at skrive, at han er borger i kommunen , og han underskriver sig kun med navn og adresse.

Ydermere har Furesø Kommune d. 15. december sendt et brev til Fredningsnævnet, hvor det fremhæves, at der er kommet ca. 50 høringssvar fra borgere, og at "Langt de fleste bakker op om fredningsforslaget fra Furesø Kommune."

Den socialdemokratiske borgmester Ole Bondo Christensen har således fået sin egen forvaltning til at fremhæve betydningen af høringssvar, som hans eget parti har indsendt eller medvirket til under dække af at være almindelige borgere.

Det er ødelæggende og respektløst for demokratiet og borgerinddragelsesprocessen, når Socialdemokratiet er med i fabrikeringen af høringssvar og oven i købet forsøger at skjule, at de har haft en finger med i spillet. Det gør, at man, som politiker ved fremtidige sager med borgerinddragelse ikke kan have tillid til at høringsprocessen er oprigtig og at Socialdemokraterne ikke har konstrueret såkaldte "almindelige" borgeres indlæg.

Meget tyder på at Kresten Bergsøe har ret. I hvert fald skylder borgmesteren at forklare sig.

Ole Bondo jeg synes, at du skylder at svare på følgende:

- er det almindelig praksis hos Socialdemokraterne på den her måde at få det til at se ud som om, at der er større opbakning til jeres forslag, end der reelt er?

- har du instrueret nogen i at skrive høringssvar på en måde, så det ser ud som om, at det kommer fra almindelige borgere, og hvis nej har du været vidende om, at det foregik?

- hvis du mener, at du ikke har været vidende om de fabrikerede høringssvar i en sag, der tidligere har været omtalt både her i avisen, i Berlingske Tidende og TV2 Lorry, kan du så forklare, hvordan det kan være, at hverken din hustru eller din byrådskollega har drøftet deres høringssvar til en så højt profileret sag med dig?

- synes du, at det er udtryk for en tillidsskabende proces, at din parti- og byrådskollega Niels Bjerre Degn(S) har deltaget i at fabrikere høringssvar og oven i købet dækket sig ind under at være almindelig borger?

- burde din forvaltning have gjort dig og Fredningsnævnet opmærksom på, at nogle af høringssvarene var næsten enslydende og bl.a. var indsendt af din hustru og af et socialdemokratisk byrådsmedlem, uden at det fremgik klart af deres høringssvar?

Af Gustav Juul, gruppeformand Venstre, Furesø Byråd

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?