22. april 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Retablering af Flyvestation Værløse?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Retablering af Flyvestation Værløse?
Debat Furesø - 12. oktober 2018 kl. 10:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Dennis Bogø
Bringekrogen 15, Værløse

Ihærdige flyentusiaster forsøger nu yderligere at udvide deres råden over den gamle flyvestation med ønsket om en retablering - ganske vist i mindre skala - af den gamle flyvestation. De finder det helt rimeligt at tilrane sig en ikke uvæsentlig del af et offentligt område til en landingsbane samt trafikveje til at manøvrere flyene på landjorden.

Furesø kommune har sendt ansøgningen til høring.

I 2004/2005 blev Værløse Flyvestation afviklet og i en overordnet planlægning omkring hovedstaden blev området udlagt som et rekreativt område omkranset af nye boligområder i syd og nord. Området blev åbnet for offentlighedens adgang i efteråret 2012.

Furesø Kommune skriver: I den sydvestlige del af Furesø Kommune ligger den tidligere Flyvestation Værløse. Et kæmpe område på mere end 500 hektar, der emmer af historie og stråler af storslået natur. Midt på området ligger en tre kilometer lang landingsbane og en række andre asfaltstrækninger fra en svunden militærtid. Området har et stort rekreativt potentiale, og Furesø Kommune arbejder på at skabe de bedste rammer for fx cyklister, rulleskøjteløbere og skatere, der vil opleve og bruge det store, åbne naturområde. (mine understregninger)

I en periode, hvor politikerne på Christiansborg kæmper om at erobre den grønne førertrøje, hvor kommunerne kæmper en brav kamp for at sikre en grøn profil og hvor borgerne i deres adfærd opfordres til at tænke på CO2-udslippet, da tromler nogle ivrige flyentusiaster frem i modsat retning med en ansøgning om at invalidere Værløse Flyvestation for at kunne udleve nogle egennyttige romantiske flyvedrømme.

Bekymringerne gælder ikke alene mulige støjproblemer i boligområder omkring flyvestationen, men det gælder i høj grad de mange borgere, der nyder stilheden og værdsætter turene i naturen med råvildt, rigt fugleliv og den rene luft.

Det er måske heller ikke det mest geniale valg at udpege en indflyvningszone klos op ad den kommende kirkegård i Jonstrup.

Stilheden .............. at gå i sine egne tanker, muligvis overveje, om man skulle spise en enkelt hakkebøf i denne uge eller lytte efter, om køerne i Kirke Værløse nu ikke prutter for meget ........... er så absolut en værdi, man ikke ganske skal foragte.

Det var måske en idé at anmode kommunen om at rette fokus mod mere sunde og opbyggelige fritidsaktiviteter som motionscykling, rulleskøjteløb, løbehjul og skating!

Høringsmaterialet efterlader flere uafklarede spørgsmål - og nok flere end her nævnt:

Er det tænkt at området skal spærres af for offentligheden?

Hvor stort et landområde skal flyene bevæge sig på - skal de parkere i nogle af de eksisterende hangarer?

Støj/skidt/møg-faktorer er ikke tilstrækkelig belyst. CO2-udslip er overhovedet ikke nævnt med et ord (der må da være noget)?

Er Furesø Kommune på nogen vis økonomisk involveret?

Fra Miljøstyrelsen dette vedr. støjgrænser, der synes at konflikte:

Der findes vejledende støjgrænser for de fleste typer af ekstern støj ...... offentligt tilgængelige rekreative områder. 40 dB. 35 dB. 35 dB ...