25. februar 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kildehuset - nu igen!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kildehuset - nu igen!
Debat Furesø - 14. oktober 2019 kl. 08:18
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Tine Loft Thomsen
Næstforperson Alternativet Furesø

Så skal Kildehusets placering tages op igen. Det er besnærende at være rigtig glad for udsigten til, at en af Farums mest søgte institutioner har mulighed for at blive liggende.

Hvor ville det være dejligt, hvis man kastede nogle kærlige kroner efter huset, der gennem flere år har trængt til en renovering. Det ville være så dejligt, hvis Kildehuset ville kunne få lov til at blive liggende nær skov, sø, offentlig transport og park.

Men jeg er simpelthen så ked af, at sagen endnu ikke er afsluttet. Hvorfor bliver ting ikke undersøgt til bunds, får beslutningerne bliver truffet? Jeg synes på ingen måde, at det vil være godt at placere Kildehuset i Bifrosts lokaler. Jeg kan slet ikke forstå, at Solvangskolen ikke kan bruge grunden selv. Om ikke andet så til overdækket cykelparkering. På den måde ville flere elever komme ind via Ryttergårdsvej, hvor der er en tunnel under vejen og gode cykelstier, så de slap for den massive morgentrafik på Nordtoftevej.

Spørgsmålet om flytning af Kildehuset blev luftet for forældrene første gang i efteråret 2013. Og det er simpelthen aldeles urimeligt at tro, at det ikke har stor indvirkning på både børns, pædagogers og forældres hverdag, at leve med den usikkerhed, der følger med.

De har levet med, at der ikke er nogen, der ved hvad, fremtiden bringer. "Hvor er vi om et år?" Har været i deres tanker hver dag i nu seks år. Det går ud over det pædagogiske rammer. Det går ud over børn, hvis forældre fravælger den institution, de måske helst ville have haft, fordi de ikke ved hvordan deres logistik ser ud næste år. Det går ud over de fysiske rammer, der ikke får samme opmærksomhed, som hvis der er vished om, hvor institutionen er næste år.

Det er et helt urimeligt pres at lægge på en i forvejen presset personalegruppe og borgergruppe. De seneste ti år har daginstitutionsområdet i Farum været præget af usikkerhed om fremtiden på grund af sammenlægninger og følgerne deraf. Vi mangler helt grundlæggende at nå til en erkendelse af, at daginstitutioner er ikke bygget af mursten, men af kød og blod. Både pædagogernes, børnenes og forældrenes. Det er simpelthen på tide, at vi tager de mennesker, der er inde i bygningerne alvorligt.

Jeg kan kun opfodre til, at spørgsmålet om Kildehusets fremtid bliver afgjort med det samme. Det er nødt til at blive afgjort inden jul, alt andet er simpelthen tarveligt og uholdbart. Selvom jeg ikke bryder mig om, at flytte Kildehuset til Bifrosts lokaler, så er jeg efterhånden ved at være ligeglad med hvad, der skal ske med Kildehuset, så længe der bliver truffet en beslutning, der bliver gennemført.

Og det er jo desværre det, der sker. Borgerne bliver kørt trætte i deres protester. Og det er et helt grundlæggende demokratisk problem. Vi må tage en anden gang, for lige nu handler det om Kildehuset. Og kun Kildehuset. Byråd, få nu truffet en beslutning, som I tør stå ved og gennemføre med de midler, det nu engang koster.