20. oktober 2018
Anne La Cour Gormsen og Sebastian Mørch vurderer, at renoveringen af Hareskov Skole kommer til at koste cirka 80 millioner kroner. Det tilsvarende beløøb er blevet brugt til at renovere Solvangskolen i Farum. Foto: Mikkel Kjølby
Anne La Cour Gormsen og Sebastian Mørch vurderer, at renoveringen af Hareskov Skole kommer til at koste cirka 80 millioner kroner. Det tilsvarende beløøb er blevet brugt til at renovere Solvangskolen i Farum. Foto: Mikkel Kjølby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hareskov Skole har brug for 80 millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hareskov Skole har brug for 80 millioner kroner
Debat Furesø - 25. oktober 2017 kl. 11:05
Af Sebastian Mørch og Anne La Cour Gormsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forældrerepræsentanter Hareskov Skole.

Hareskov skole har de seneste år oplevet tilvækst i antal elever og har fra næste skoleår tre spor på alle årgange. Hareskov Skole har et fagligt overskud, der tidligere er blevet nævnt i forhold til evt. at hjælpe andre skoler i kommunen med at løfte svære opgaver. Men som rammerne ser ud pt. eksisterer muligheden for at hjælpe med at løfte grupper af børn ikke. Med skolereformen lægges der op til holddeling, undervisning i mindre grupper, samarbejdslæring, læring på tværs osv. Derfor er der behov for grupperum, fællesarealer mv.; men det er vanskeligt på skolen i dag, da der simpelthen ikke er plads i skolens lokaler. Furesø kommunale ejendomme har da også selv påpeget behov for renovering i forbindelse med ejendomskabalen, hvor skolens "midlertidige" træbarak (opført i 1969!), skulle udskiftes med en egentlig permanent bygning i 2 etager.

Vedligeholdelse, der skal foretages (især når vi taler bygninger der er over 100 år gamle), sker ad hoc, og ressourcerne skal tages fra andre områder i kommunen, hver gang der skal repareres en vandhane. Så udsigten til en egentlig vedligeholdelse og renovering af bygningerne er meget ringe. Endvidere er renovering ikke med til at bringe rammerne op til en nutidig standard med moderne faciliteter.

Hareskovskole har brug for en gennemgribende energirenovering og bygning af permanente lokaler i stedet for midlertidige barakker og lappeløsninger. Derfor vil omkostningerne ved en gennemgribende renovering beløbe sig til over 40 millioner og derudover et tilsvarende beløb til at bygge en ny bygning i stedet for den gamle barak - det vil sige i alt 80 millioner kroner, som vi ser frem til bliver afsat indenfor den nuværende 4-årige budgetperiode. Så vores børn kan trives og udvikles i tidssvarende rammer.