16. juni 2019
Carsten Svensson
Carsten Svensson
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ghettoplanen kan ramme Furesø hårdt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ghettoplanen kan ramme Furesø hårdt
Debat Furesø - 18. januar 2019 kl. 14:33
Af Carsten Svensson Byrådsmedlem, Dansk Folkeparti
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For en måned siden, stemte et meget bredt flertal i folketinget, for den nye ghettoplan. Den indeholder også mange gode tiltag.

Vi har officielt ingen ghettoer i Furesø. Vi har dog flere boligområder, der ligger lige under grænsen for at komme på listen. Særligt udsat er Farum Midtpunkt, som tidligere har været på ghettolisten og der skal ikke ske store forskydninger for at midtpunktet havner på listen igen.

Derfor må de store boligselskaber være endnu mere vakse ved havelågen. Tusinder kommer til at skulle flytte fra ghettoer i København og nærmeste omegn. Tydeligt evident, drejer det sig i vid omfatning, om primært socialt svage med baggrund fra de muslimske lande. Hvis de får adgang til at bosætte sig i vores kommune, så får vi endnu større problemer end vi allerede har. Det må og skal forhindres.

For en måned siden, stemte byrådet en ny integrationspolitik igennem. Kun DF stemte imod. Alle andre partier, fandt det fornuftigt, at gentage og delvist forstærke, de samme fejltagelser, som er blevet gjort de sidste 30 år. Vi smider en masse gode penge efter alle de dårlige der hidtil er blevet brugt på området. Og den har stor betydning på det boligsociale område.

I november barslede Danmarks statistik med rapporten: "Indvandrere i Danmark 2018". 138 sider barsk og skræmmende fakta. Den taler klart og tydeligt. Og ikke mindst væsentligt - den er upolitisk.

Indvandrere og efterkommere fra hele den region, hvor den væsentligste kulturelle fællesnævner er Islam, ja de skiller sig remarkabelt voldsomt negativt ud. Til sammenligning er de asiatiske indvandrere, ofte særdeles velintegrerede. Set i det lys, er det beklemmende at vores kommunes integrationspolitik, fokuserer på "ikke-vestlige" indvandrere. Der er ubetydelige problemstillinger om indvandrere fra Vietnam, fra Filippinerne, fra hele sydøst-Asien. Det er som at sammenligne æbler og ananas.

En ældre kurdisk herre, som jeg taler med så godt som dagligt, plirrede underfundigt med sine øjne her til morgen, da vi talte vores fælles irritation - at være konstante vidner til den omfattende narkotikahandel i midtpunktet - og sagde: "en kat der går over vejen, bliver jo ikke til en hund - en Afghaner vil altid være en Afghaner". Og det er jo lige dér han har så evigt ret og den socialistiske, 30 årig lange fejltagelseskultur, bliver udstillet. En kat der går over vejen - bliver ikke til en hund.

Her er et lille uddrag fra føromtalte rapport. Efterkommerne til indvandrerne er mindst i lige så dårlig position som deres forældre:

"Blandt både drengene og pigerne er det de vietnamesiske efterkommere, som klarer sig bedst i skolen, med karaktergennemsnit på 6,8 og 7,8, mens det er de tyrkiske og libanesiske efterkommere, som har de laveste karaktergennemsnit. Blandt drengene ligger de på 4,7 for de tyrkiske efterkommere og på 4,8 for de libanesiske efterkommere, mens niveauerne er lidt højere blandt pigerne med 5,2 for de libanesiske og 5,4 for de tyrkiske efterkommere".

Så kære boligselskaber! Skab et filter! Støt og hjælp kommunen i befinder jer i! Vi og vores kommunes ressourcer, kan ikke bære endnu en tilstrømninger af mennesker vi skal finansiere. Vi er hårdt presset som det er. Støt jeres beboere, der i forvejen er ramt.