23. marts 2019
Flemming Oppfeldt.Arkivfoto: Allan Nørregaard
Flemming Oppfeldt.Arkivfoto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fra 13 til 03

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra 13 til 03
Debat Furesø - 25. november 2018 kl. 10:37
Af Flemming Oppfeldt Søvej 5, Farum
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

FARUM: Forleden deltog jeg i Furesø Kommunes borgermøde om Korf/Rema1000 projektet til nye butikker og boliger på grundene ved »Frodes Plads« overfor Danske Bank på Farum.

Jeg vil benytte den gamle 13-tals-skala til at give mødets og projektets elementer karakterer.

13 tal: selve projektet ide: etablering af nye butikker og dagligevareforsyning til midtbyen. Det er utroligt modigt, at etablere udvalgsvarebutikker i disse år, hvor en stor del af handelen forsvinder over på nettet og lukker den ene handelsby efter den anden. Hertil kommer ideen om at etablere nogle flere private udlejningsboliger. Super.

10 tal: arkitekturen. De tegninger der blev fremlagt knytter sig til Farum Hovedgades fortælling. Murstens- og materialevalg virker velvalgt. Korf har lyttet til borgerne og sat bedre arkitekter på opgaven. Rema 1000 er kendt for at bygge nogle af de flotteste supermarkeder vi har i Danmark. Afdæmpet og tilpasset i stilen. Enkelt og nordisk.

6 tal: planmæssige løsning. Her er der plads til forbedringer. Det er et fejlgreb at lægge en stor grim p-plads ud til Farum Hovedgade. Det er den slags løsningerne som blev forladt for 50 år siden. Sidst set fra Værløse Bymidte. Det er ærgerligt, at supermarkedet ikke kan rykkes tættere på Farum Hovedgade, og derved skabe et intim torvedannelse og sætte bilerne om bagved.

03 tal: borgerinddragelsen. De pænt mange interesserede borgere blev installeret i et iskoldt lokale, hvor man forestillede sig, at de skulle komme med kreative in-put til et gruppearbejde, som ikke var forberedt. Det hjælper heller ikke, at Furesø kommune afskærer butikker og f.eks. børnefamilier i at blive hørt, når man vælger et tidspunkt for møderne fra kl 17-19. Det er som om, at Furesø Kommune trods flotte ord om borgerinddragelse, snubler gang på gang i denne proces.

Mit håb er, at kommunen vil holde et højere tempo, og holde sig i dialog med borgerne. Planerne blev første gang fremlagt for 15 måneder siden. Men vi er desværre langt til 1. spadestik.