18. januar 2021
Lene Munch-Petersen
Lene Munch-Petersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Farumgård er en del af vores fælles kulturhistorie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Farumgård er en del af vores fælles kulturhistorie
Debat Furesø - 22. november 2019 kl. 12:02
Af Lene Munch-Petersen (S) Formand for Udvalget for natur, miljø og grøn omstilling.

Siden 1949 har en fredning givet borgerne adgang til Farumgård via et stiforløb, der giver borgerne mulighed for at opleve det smukke landskab, søen, bygningerne og haven.

Fredningen og stien er en del af stiforløbet rundt om Farum sø og videre ud i naturpark Mølleåen. Der er er tale om et meget smukt naturområde og en kulturhistorie, som fredningsmyndighederne i sin tid fandt, skulle være tilgængelig for os alle. Fra statens side er der ydet en stor erstatning som kompensation for offentlighedens adgang.

Den nuværende ejer har følt sig generet af offentlighedens adgang og lukkede porten til Farumgård i sommeren 2017. Siden er fredningen i praksis sat ud af kraft. Ejeren ønsker en ny stiføring længere væk fra hovedbygningen. En ny stiføring kræver imidlertid at fredningsmyndighederne ændrer den nuværende fredning. Kommunen har ikke kompetence til at ændre stiføringen. Det er alene fredningsmyndighederne, der kan det.

Et stort flertal i Furesø Byråd ønsker derfor at rejse en ny fredningssag, hvor Fredningsnævnet kan afgøre spørgsmålet om offentlighedens adgang og den fremtidige stiføring.

Som formand for udvalget for Natur, Miljø og Grøn omstilling håber jeg, at der kan komme en hurtig afklaring, så borgerne igen kan nyde den smukke tur gennem Farumgård.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?