19. september 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Farum Fjernvarmes svar til Birthe Møller Hansen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Farum Fjernvarmes svar til Birthe Møller Hansen
Debat Furesø - 01. maj 2019 kl. 11:16
Af Adm. direktør Nighat Kamal & formand Kirsten Nielsen Farum Fjernvarme a.m.b.a.
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tak for dit debatindlæg i Frederiksborg Amts Avis den 5. april 2019 om en bøn til Farum Fjernvarme: Løsning frem for konflikt.

Vi kan sagtens forstå din usikkerhed omkring vore varmepriser. Når varmeåret indledes melder vi en aconto pris ud til vores forbrugere byggende på prognoser fra vores leverandører og ændringer eller forventninger fra politisk hold. Dette afstedkommer desværre større eller mindre udsving i priserne med mellemrum og muligvis i det enkle varmeår, som i år, hvor vi netop har sænket prisen med 10.% pr. 1. juli. Den mest korrekte vurdering af varmeprisen er, at betragte de sidste 3 års (som minimum) afregningspris for at tage højde for over/underdækninger. Se venligst nederst en prissammenligning mellem Værløse Varmeværk og Farum Fjernvarme, hvor vi er absolut den billigste leverandør af varme de sidste 3 år.

Vi er bestemt ikke konfliktsøgende. Modsat er vi ikke konfliktsky, når det gælder misinformationer til vore andelshavere og omverdenen fra leverandører i pressen eller andre via flyers. Vi har søgt om byggetilladelse til et biomasseværk i Allerød og i den forbindelse sendte Allerød Kommune byggesagen ud i høring. Der indkom 3 høringssvar med indsigelser. En fra HNG, en fra Furesø Kommune og en fra Vestforbrænding I/S. Vestforbrænding påstod dengang, at der var minimum 50% grundlast til rådighed i Nordsjælland. Det viser sig nu som dengang (vore beregninger), at dette ikke er eller var korrekt. Bl.a. dette udsagn var årsag til at vor ansøgning blev afvist af Allerød Kommune.

Aktuelt kan det oplyses, at Hillerød Forsyning intet kan levere til Farum og Vestforbrænding kun kan levere sommervarme, som vi gerne køber til den rigtige pris, men vi kommer til at ligge meget meget langt under de 50% på årsbasis.

Det kan undre, at Furesø Kommune modarbejder en lokal forsyningsvirksomhed gang på gang. Vi var inde i forhandlinger med Finansiel Stabilitet om køb af Rostigrunden i industriområdet, og havde egentlig fået et tilsagn om køb af grunden. De indledende forhandlinger faldt til jorden med en indikation på politisk indblanding og pludselig betaling af ejernes udeståender. Efterfølgende forsøger Furesø Kommune at stoppe vort byggeri i Allerød. Da vi i sin tid gav tilsagn om, at stå for varmeforsyningen af kaserneområdet indgik vi en skriftlig aftale med kommunen om en kompensation, såfremt kaserneområdet ikke var fuldt udbygget i 2013 for ikke at belaste eksisterende varmekunder med omkostninger, som de ikke havde lod og del i.

Kommunen har deponeret et millionbeløb på vor konto, men sendt sagen til EU for at afprøve, om der er tale om et statstilskud til trods for, at kommunen var ejer/udstykker og sælger af de enkelte grunde i området. Havde vi modtaget den kompensation i år, kunne vi yderligere sænke varmeprisen pr. MWh med ca. kr. 24,00.

Du har i dit indlæg glemt at fortælle læserne, at du sidder i socialdemokratiets bestyrelse i Furesø. Vi opfatter dit indlæg som endnu et forsøg fra borgmesteren og formand for Vestforbrænding I/S, på at lægge et pres på Farum Fjernvarme og sætte os i dårligt lys overfor vores forbrugere.