23. oktober 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fake News fra Venstre: Kommunen har ikke styr på økonomien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fake News fra Venstre: Kommunen har ikke styr på økonomien
Debat Furesø - 14. november 2017 kl. 12:49
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Steen Prytz Jensen
Hejrebakken 75, Værløse

Suppleant til bestyrelse i Socialdemokratisk vælgerforening i Furesø.

Gentagne gange har vi måtte høre flere partier med Venstre i spidsen udtale, at Furesø Kommune ikke har styr på økonomien. Når sådan udokumenteret kritik kommer fra Venstre siger min erfaring, at man skal passe på og forholde sig til fakta.

Det er fint, hvis Venstre er bekymret for, om man kan styre afviklingen af den gæld, som Venstre har givet os, men det er ikke i orden, at Venstre påstår, der ikke er styr på økonomien. Det er simpelthen unfair at hævde, at man ikke evner at styre og det er klart baseret på "Fake News". Tværtimod fortjener kommunen stor ros for de resultater og den måde, man har styret afviklingen af gælden på indtil nu.

De nu nedlagte borgergrupper "Furesøgruppen"og "Kaffeklubben", satte sig dengang grundigt ind i den gæld, som Venstre havde været med til at skaffe Furesø kommune på halsen. Vi var tilbage i 2006 og igen under genforhandlingerne i 2010 stærkt bekymrede for om Furesø kommune kunne overkomme gælden.

Vi opstillede analyser og analyserede på mange scenarier for afdrag af gælden. I forhold til vores mest skeptiske analyse, er det lykkedes Furesø kommune, at nedbringe gælden i et hurtigere tempo end vi dengang troede muligt. Det er også samtidig lykkedes Furesø kommune, at klare store investeringer som f.eks. nyt rådhus og PCB- renoveringer af skoler. Vi forudsatte dengang, at gælden måske kunne reduceres til ca. 2,7 mia. kr. i 2017. Det er i stedet lykkedes kommunen at nedbringe gælden til ca. 2,5 mia.kr og samtidig opspare en kassebeholdning på ca. 168 mio.kr.

Vi ved godt, at det bl.a. er gået, fordi man i 2010 fik omlagt gælden og opnåede øgede tilskud, vi ved også godt, at man senere fik omlagt hele gælden til en lavere rente og dermed lavere ydelse, fordi man ved dygtig forhandling fik omlagt gælden. Vi ved også godt, at man har investeret i et nyt rådhus, som giver 8 mio.kr årlig besparelse på driften. Ja vi kan også huske at Venstre mente, at Kommunen ville flotte sig med et rådhus til 200 mio.kr, som vel at mærke kun kostede ca. 85 mio.kr. Ok, det må medgives at det nye Rådhus godt kunne ligne noget, der havde kostet meget mere., men det er vel ikke dårlig styring, at få det til under det halve.

Selvom der er valgkamp og man godt må gå til stregen, så er Venstre klart gået langt over stregen.