25. september 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Undergrunden røg ud med badevandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Undergrunden røg ud med badevandet
Debat Furesø - 30. januar 2020 kl. 14:00
Af Søren Ambeck-Madsen Højeloft Vænge 126, Værløse
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tine Hesner (RV), havde bedt om at få beslutningen om Undergrunden til debat på Kommunalbestyrelsesmødet, inden den endelige beslutning skulle træffes.

Baggrunden var, at Kulturudvalget på møde den 14. januar med stemmerne 3-1 (afbud fra 1) havde indstillet, at man undlod at søge om en bevilling for den kommende 4-års periode.

Trine Hessner motiverede sin begrundelse, hvorefter Muhammed Bektas (S) på vegne af flertallet begrundede udvalgets indstilling.

Jeg opfattede, at begrundelsen dels var baseret på Kulturstyrelsens stærkt kritisable evaluering dels af de 2 partiers frygt for udligningsreformens økonomiske konsekvenser.

Herefter blev sagen debatteret af medlemmerne. Under debatten viste det sig, at mindre end halvdelen af Kommunalbestyrelsesmedlemmerne havde overværet en eller flere af Undergrundens forestillinger. Øjvind Vilsholm (Ø) samt Lars Carstensen og Egil Hulgaard (K) fremførte sammen med Tine Hessner (RV) en række saglige argumenter for at forlænge engagementet.

For god ordens skyld skal det nævnes, at Muhammed Bektas i sin forelæggelse nævnte, at bestyrelsen for Undergrunden mundtligt havde fremsat sine synspunkter på Kulturudvalgsmødet den 14. januar

Til trods for Tine Hessners direkte opfordring til Socialdemokraterne og Venstre, undlod flertalspartierne reelt at udtale sig under debatten. Borgmester Ole Bondo manede til forståelse for den økonomiske situation, men hvad var hans stillingtagen til Undergrunden egentlig?

Med denne larmende tavshed røg lokaldemokratiet efter min mening sammen med Undergrunden ud med badevandet. Handlingslammelse og angst for fremtiden er den eneste forklaringer jeg kan komme på.

Den holdning og attitude er ikke tillidsvækkende: Hvordan skal man tro på disse partiers evne til at manøvrere sig igennem de økonomiske konsekvenser ved Udligningsreformen?

Har debatten om sexisme taget overhånd?