13. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Lokalplan vil forøge generne for beboerne ved Farum Park

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Lokalplan vil forøge generne for beboerne ved Farum Park
Debat Furesø - 31. maj 2020 kl. 12:37
Af Kristian Svendsen, Ryttervænget 131,
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som indledning vil jeg bede om, at lokalplanforslaget tages af bordet, og at der udarbejdes et nyt forslag. Området er allerede intensivt bebygget og udnyttet i en grad, som er til væsentlig gene for de omkringboende. Dette forslag vil øge generne uacceptabelt og tager ensidigt hensyn til FCN A/S's ønsker og krav til fortsat flere og flere faciliteter.

Forslaget tager også alt for løst på miljøkravene med hensyn til »støj, røg og møg«. Der henvises for det meste til 'vejledende grænseværdier', og de har ikke hjulpet meget i den tid, den nuværende lokalplan har været gældende. En ny lokalplan skal indeholde klare regler for, hvor meget og hvor længe de forskellige aktiviteter kan foregå.

Mit ønske er også, at der ikke ændres i Kommuneplanen med hensyn til den gældende fredning på Lillevanggårds jorder og med hensyn til at kunne bygge højt i udsigtskilen.

Mine bemærkninger og indsigelse til Lokalplanforslag 149 er i øvrigt følgende:

o Opgiv Goal Station med lysmaster og bander på Bane 1. Det vil skabe ulidelige forhold for beboere og dagsinstitutioner klos opad. Lys og lyd fra bl.a. bolde mod bander med en endog meget høj træningsintensitet vil belaste omgivelserne mere end det, vi i forvejen lider under. Bevar Bane 1 som offentligt tilgængeligt friareal, hvor der kan spilles småbold til små mål.

o Opgiv P-pladser på fredede arealer. Manglende P-pladser har været et problem fra Dag 1 og skal og kan ikke løses ved at inddrage fredede arealer.

o Grusbanen (bane 4) skal bibeholdes som nu, hvor den med en ordentlig vedligeholdelse kan bruges til sit oprindelige formål, nemlig til boldspil. Den kan fortsat anvendes til eksempelvis cirkusforestillinger og til parkering ved superligakampe.

o Flere gangstier skal ikke kunne benyttes til biltrafik. De skal bevares sikre og trygge for børn og andre mennesker.

o Hundeskoven skal bevares. Den er opstået som et lille fristed og åndehul midt blandt boldbaner og bebyggelse, og det skal ikke ødelægges af P-plads.

o Opgiv planer om at få plads til en op til 20 m høj, overdækket sportshal (dome). Området skal ikke bebygges yderligere.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?