6. august 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Kommunen fucker med vores grundvand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Kommunen fucker med vores grundvand
Debat Furesø - 12. februar 2020 kl. 11:44
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Charlotte Søllner Hernø
Bygaden 24, Kirke Værløse

Furesø Kommune gør rigtigt meget for at beskytte vores grundvand, f.eks. ved at undlade at sprøjte på kommunale arealer og ved tilmelde sig kampagnen »Giftfri Have«. Og det er der også rigtig god grund til, for det har til dato været nødvendigt at lukke flere vandboringer pga. forurening.

Desværre mangler den formulerede politik fuldstændigt troværdighed. For tilladelsen til at anlægge en kunstgræsbane i Hareskovby i et vådområde ovenpå den eksisterende græsbane og tilladelse til at lade regnvand sive ned gennem jordlagene medfører en meget stor risiko for forurening med miljøfremmede stoffer og tungmetaller, som bly, cadmium, chrom, cobolt. kobber, zink, phtalater, DEHP, phenoler, chlorid m.fl., og som udgør en regulær sundhedsfare for alle børn, unge og vokse samt alt levende.

EU har allerede for år tilbage vedtaget lovgivning med sigte på beskyttelse af vores grundvand. For når grundvandet først er forurenet, er det sværere at rense det end overfladevand, og følgerne kan vare i årtier eller endnu længere.

Kunstgræsbanen udgør således en risiko ikke blot for borgerne i Hareskovby, men for os alle sammen.

Hvad er det egentlig, der sker i vores kommune?

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?