2. marts 2021
Henrik Poulsen (S). Foto: Furesø Kommune / Ebbe Forup
Henrik Poulsen (S). Foto: Furesø Kommune / Ebbe Forup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Vi tænker på alle eleverne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Vi tænker på alle eleverne
Debat Furesø - 22. februar 2021 kl. 15:30
Af Henrik Poulsen (S), udvalgsformand for skole og ungdomsuddannelse

Tak, Heidi Karina Schiøtz, for et kritisk og konstruktivt læserbrev om planen for at løfte folkeskolerne i Furesø. Det er et enigt skoleudvalg, der står bag planen, og vi har givet os god tid til at udarbejde den, blandt andet ved at inddrage forældre og medarbejdere på skolerne og FFO'er gennem de sidste par år.

arrow Læs også: DEBAT: Glemmer vi de fagligt stærke børn i Furesøs folkeskoler?

Det er godt, at du retter opmærksomheden mod de fagligt dygtigste elever. De skal også have gavn af skoleløftet. Ifølge den seneste måling er gennemsnittet for de 10% bedste elever på 11,4 (hvilket ikke er så ringe, endda!), men tallet varierer dog en del mellem de enkelte skoler.

Det vil vi gerne rykke på. Den enkelte skole skal have mulighed for at styrke fagligheden gennem stærkere profilering og styrkelse af læringsmiljøerne. Der er dygtige elever på alle skolerne, og de skal møde en skole, der udfordrer dem. Det kan bl.a. ske gennem øget holddannelse og to-lærerundervisning, hvilket vi politisk er optaget af.

Der er alt for mange elever, der forlader folkeskolen uden basale kundskaber i dansk og matematik. Deri er vi helt enige. Det gælder også i Furesø. Det er meget afgørende, at vi får løftet denne gruppe. Det er et stort potentiale, der gemmer sig her, for fortsat at sikre veluddannet arbejdskraft i Danmark, som du er inde på.

Det er en dobbeltbevægelse, der er brug for. Vi udfordrer foroven, og løfter forneden.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?