22. september 2021
Fra venstre Matilde Powers, Lene Bang og Bettina Ugelvig Møller. Privafoto
Fra venstre Matilde Powers, Lene Bang og Bettina Ugelvig Møller. Privafoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Vi skal passe på vores sundheds­medarbejdere - nu og i fremtiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Vi skal passe på vores sundheds­medarbejdere - nu og i fremtiden
Debat Furesø - 30. juli 2021 kl. 09:42
Af Bettina Ugelvig Møller (S), Lene Bang (S) & Matilde Powers (S). Alle medlemmer af Udvalget for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv i Fur

Vi står over for en stor og svær rekrutteringsudfordring på ældreområdet.

Selvom arbejdet i ældreplejen er usandsynlig vigtigt og meningsfuldt, har det desværre ikke længere særlig høj prestige. Lønnen er ikke høj, arbejdet er hårdt og arbejdstiderne er skæve. Dertil er behovet for ældrepleje i kommunerne kun steget de seneste år. Vi bliver flere og flere ældre. Selvom vi er friske i længere tid, bliver vi også mere syge i de sidste år af livet. Og dertil sendes plejekrævende borgere tidligere og tidligere hjem fra hospitalerne.

Denne kombination, af et stigende plejebehov og færre varme hænder til at udføre plejen, er en udfordring, vi skal tage meget seriøst. Selvom vores fantastiske sundhedsmedarbejdere gang på gang tager en ekstra tørn - omlægger ferie og fridage og arbejder over for at få enderne til at mødes - må vi i gang med flere tiltag for at sikre os, at vi også om få år har sundhedsmedarbejdere nok i Furesø.

Nogle tiltag hviler på Staten - lønniveauet, antallet af uddannelser osv. Og noget hviler på os hver især som borgere - nemlig at tale ældreplejen op igen. At fortælle de gode historier og rose de dygtige medarbejdere, vi møder på vores vej. Men meget kan vi også gøre lokalt i kommunerne.

De sidste 4 år har vi, som medlemmer af social- og sundhedsudvalget, forsøgt med forskellige tiltag. Vi har sammenlagt hjemmeplejen og -sygeplejen i nye lækre lokaler i den gamle Widex-bygning, så koordinering og læring på tværs er blevet lettere. Vi har satset på mere nærledelse ved at ansætte 2 ekstra ledere på Lillevang Plejehjem. Vi har investeret i efteruddannelse i blandt andet dokumentation og i demens. Vi har inddelt vores plejehjem, så nogle afdelinger bliver specialiseret i svær demens og psykisk sygdom, nogle i "almindelig" demens og nogle i fysiske funktionsnedsættelser. Og vi har øget timerne til terminal pleje i hjemmeplejen og normeringen på vores plejehjem, særligt i aftenvagterne.

Men vi kan og skal helt sikkert gøre mere for at tiltrække og passe på de gode sundhedsmedarbejdere, vi har. Hvad der skal gøres, vil vi gerne bruge den næste tid på at spørge medarbejderne om. Kun de ved, hvad der skal til, for at de har lyst til at søge og blive i et job i ældreplejen i Furesø.

Synes du, at kommunen er der for dig?