17. april 2021
Modelfoto: Adobe Stock
Modelfoto: Adobe Stock
Foto: lovelyday12 - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Vi er vilde med de unge! Og vi vil så gerne have, at de bliver fem minutter længere...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Vi er vilde med de unge! Og vi vil så gerne have, at de bliver fem minutter længere...
Debat Furesø - 03. marts 2021 kl. 20:01

Af byrådskandidat Sofie Pihl Carrara (A) og Niels Bjerre Degn (A), medl. af Udvalg for Kultur, Fritid og Idræt og Muhammed Bektas (A), næstfmd. i Udvalg for Kultur, Fritid og Idræt

debat Vi har omtrent 5000 skønne unge mennesker i Furesø, hvoraf mange deltager aktivt i de kultur-, fritids- og idrætstilbud, der er i kommunen, som f.eks. Musikskolen og Ungdomsskolen og i en hel række idrætsforeninger. Og det er sådan set fint nok.

Sagen er bare, at mange af vores unge lige nu har lidt for travlt med at rykke teltpælene op, når de runder de 20 år, for at rykke til mere spændende græsgange.

Og det vil vi arbejde på at lave om på, for vi vil så gerne have at de bliver lidt længere!

Vores vision er en kommune, hvor de unge har lyst til at blive hængende, hvor de har mulighed for at være en del af et inspirerende ungemiljø med stærke fællesskaber og motiverende rollemodeller. Og det vil vi gerne sætte rammerne for!

De grundlæggende tanker kredser omkring at styrke og samle noget af det, der allerede fungerer rigtig godt, som f.eks Musikskolen og Ungdomsskolen. Der er også tanker om, at Galaksen kunne være et oplagt samlingspunkt for et lokalt ungemiljø.

Der er dog flere vigtige overvejelser i spil. Ønsker vi et geografisk samlet ungemiljø med udgangspunkt i Galaksen i Værløse, rammer vi måske forbi hos de unge, der bor i Farum og i Hareskovby. Og går vi efter flere lokale ungemiljøer rundt omkring i kommunen, risikerer vi måske at der ikke er brugere nok hvert sted til at gøre det rigtig spændende. Man kunne også tænke ind i en kombinationsløsning. Det kunne måske være det helt rigtige, at der var lokale, brugerdrevne miljø-enklaver, samlet under en paraply af en stærkere organisation, som kunne stå for en række fællesarrangementer i løbet af året, med temaer og aktiviteter som de unge er optaget af.

Vi kan gøre os mange gode tanker. Men først og fremmest skal vi høre de unge selv!

Derfor er vi glade for beslutningen om at igangsætte en undersøgelse, som bl.a. skal kortlægge vores unges tanker om og ønsker til et inspirerende ungemiljø i Furesø Kommune. Undersøgelsen vil munde ud i nogle konkrete anbefalinger til det videre arbejde med ungemiljøer i kommunen, samt mere generelle tendenser inden for ungekultur. Undersøgelsen forventes at være færdig i juni 2021 og vi glæder os til at blive klogere og komme i arbejdstøjet sammen med de unge.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?