22. januar 2021
Byrådsmedlem Egil Hulgaard er i øjeblikket barselsvikar i Folketinget for Mette Abildsgaard (K).
Byrådsmedlem Egil Hulgaard er i øjeblikket barselsvikar i Folketinget for Mette Abildsgaard (K).
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Vaccinepas kan give hurtigere genåbning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Vaccinepas kan give hurtigere genåbning
Debat Furesø - 14. januar 2021 kl. 11:27
Af Egil Hulgaard, MF, Det Konservative Folkeparti

Det Konservative Folkeparti foreslår et vaccinepas. Vi skal huske, at Danmark ikke kun står mod en sundhedsudfordring, men samtidig står i en erhvervskrise for vores detail- og serviceerhverv. De har store økonomiske problemer. Det koster arbejdspladser og virksomheder bliver lukket, når man sætter samfundet i stå. Og samfundet har været i sat i stå i lang tid nu. Læg dertil at de lovede hjælpepakker ikke fungerer optimalt.

Her i Furesø er det f.eks. Værløse Bio, der har det svært, Galaksen har lukket, Furesø Marina og andre restauranter lider, og jeg tror også vi er mange, som hungrer efter at komme til fodbold igen på Farum Park.

Hvis alle restauranter m.m. fortsat skal holde lukket hele foråret og muligvis over sommeren, så frygter jeg konkurser på stribe. Det samme gør sig gældende for de andre erhvervsdrivende især indenfor service og detail, og dem må vi ikke svigte. Det er trods alt de private virksomheder, der bidrager mest til det fantastiske velfærdssamfund, vi har i Danmark.

Derfor går vi ind for vaccinepasset, som skal give mennesker, der enten er blevet vaccinerede eller har en dugfrisk test i baglommen, mulighed for at gå til fodbold, besøge mor på plejehjemmet el. lign.

Særligt venstrefløjen kritiserer vaccinepasset. Det gør de med argumentet om, at der bliver skabt et A- og et B-hold, hvor nogen må noget, som andre ikke må. Men helt ærligt, skal alle vente på, at alle bliver vaccinerede. Skal alt være lukket, fordi ikke alle vil vaccineres? Her savner jeg empati for at dele af samfundet sikkert kan åbne, og livet kan leves videre.

Konservative kan godt unde de ældre, som har været ensomme og afskåret fra socialt liv og familie, en tur i biografen eller en tur på restaurant, når de er blevet vaccineret, og det tror vi også danskerne kan. Desuden vil det redde lokale arbejdspladser og skubbe gang i økonomien igen. Det har Furesø brug for, og det har Danmark brug for.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?