15. april 2021
Hans Andersen
Hans Andersen
Foto: Steen Brogaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Transportministeren må op i gear

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Transportministeren må op i gear
Debat Furesø - 09. januar 2021 kl. 07:58

Hans Andersen (V), medlem af Folketinget, valgt i Nordsjælland, Frederikssund

Vi har nu rundet halvandet år, siden Socialdemokratiet flyttede midlertidigt ind i regeringskontorerne, og der er endnu ikke en aftale på plads for fremtidens infrastruktur.

For mennesker i Hillerød og omegn er det et stort tab ikke at have en forsikring på Hillerødmotorvejens forlængelse.

Med den fuldt finansierede investeringsplan VLAK-regeringen landede før valget, var det ellers planen, at første spadestik til motorvejen helt til Hillerød skulle tages i 2023. Så transportministeren og den socialdemokratiske regering burde have meget travlt lige nu.

Jeg kan ikke huske at Socialdemokratiet i valgkampen nævnte, at motorvejen helt til Hillerød skulle nedprioriteres.

Motorvejen helt til Hillerød vil have mange positive effekter. Ikke mindst så vil forlængelse af motorvejen halvere antallet af personskadeulykker og helt eliminere frontalskade­ulykker.

Vi oplever i dag alt for mange ulykker på den mest trafikerede motortrafikvej i landet, desværre også mange med fatale konsekvenser.

Derudover så vil kødannelse ligeledes blive reduceret. I de kommende år ser vi frem mod yderligere 8.000 bilister på vejstykket.

Det vil forlænge tiden man skal bruge i bilen. Tid, som hverken kan bruges produktivt på arbejdet eller sammen med familien. Med en motorvej vil en pendler for eksempel opleve over en times reduktion af køretiden om ugen. En stor forbedring!

Ligeledes så vil en reduktion af kødannelse også have positive effekter på miljøet.

Ydermere så er anlægsprojektet et af de mest rentable infrastrukturprojekter i Danmark. Med andre ord så er der ingen grund til at vente med beslutningen. Vi skulle have haft finansieringen på plads for længe siden, og jeg kan blot håbe på at ministeren kommer op i gear.

De manglende forhandlinger er under al kritik!

Og den nuværende pandemi er ingen undskyldning, for vi har lavet store aftaler på en lang række andre områder.

Infrastrukturen har Socialdemokratiet bare ikke prioriteret.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?