23. april 2021
Matilde Powers, her sammen med Hans Holm, formand for Seniorrådet i Furesø. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Matilde Powers, her sammen med Hans Holm, formand for Seniorrådet i Furesø. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Svar til Seniorrådet om livskvalitet for de ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Svar til Seniorrådet om livskvalitet for de ældre
Debat Furesø - 03. februar 2021 kl. 12:51
Af Af Matilde Powers, , formand for Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv (S)

En stor tak til Seniorrådet, der har sendt en række gode forslag til, hvordan vi i Furesø Kommune sikrer bedre livskvalitet for vores borgere på plejehjem.

arrow Læs også: DEBAT: Giv nu de ældre mere valgfrihed

Jeg har, som formand for udvalget for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv, sat stor pris på jeres mange gode inputs og vores tætte og konstruktive samarbejde de sidste tre år.

Jeg er derfor også stolt over, at vi politikere i september sidste år vedtog en handleplan for en god og tryg ældrepleje på plejehjemmene i Furesø Kommune - på baggrund af inputs fra blandt andre jer i Seniorrådet. I denne handleplan vedtog vi netop, at der skal være et tættere samarbejde mellem medarbejdere og pårørende på vores plejehjem. Dette har konkret betydet, at plejehjemmene i øjeblikket er i gang med at arrangere fire årlige pårørendemøder i alle enheder, som skal starte op fra marts 2021.

I handleplanen vedtog vi også netop, at vi skal sikre, at de forskellige målgrupper af borgere på vores plejehjem får det rette tilbud, blandt andet ved at indrette forskellige enheder til forskellige behov. På vores udvalgsmøde i næste uge får vi på den baggrund et konkret bud på, hvordan vi på sigt kan inddele vores plejehjem, så nogle enheder målrettes kognitivt friske borgere, og nogle målrettes borgere med demens.

Af andre gode ting, vi har vedtaget i handleplanen, kan nævnes:

  • at minimere bureaukratiet, så de enkelte plejehjem får større indflydelse på arbejdsgang og værdisæt,

  • at anvende flere faste vikarer, som kender vores plejehjem,

  • at styrke vores kommunikation omkring værdisæt og aktiviteter på de enkelte plejehjem,

  • at understøtte mere nærværende ledelse, fx med en leder i hvert hus på Lillevang,

  • og at bruge betegnelsen plejehjem, frem for plejecenter, for at underbygge værdien af, at det er et hjem for de borgere, der bor der.

Vores dygtige medarbejdere i kommunen står på spring for at komme i gang med arbejdet så snart Corona tillader det.

I nævner i jeres målsætning også, at I ønsker et friplejehjem. Som I ved, er det også noget, vi længe har beskæftiget os med i byrådet. Den undersøgelse, kommunen har lavet, viser, at der både er fordele og ulemper ved et friplejehjem. Lige nu er vi ved at udbygge Lillevang Plejehjem med 55 pladser, som bliver klar til brug ved udgangen af år 2023. Ifølge prognoserne får vi derfor først brug for yderligere 50-70 pladser i år 2028. Disse to ting kombineret gjorde, at vi på et byrådsmøde sidste år besluttede, at det er for tidligt at tage stilling til, hvilken type plejeboliger vi skal bygge næste gang.

Vi har derfor aftalt at drøftet emnet igen i år 2022. Jeg ser meget frem til at også Seniorrådet deltager i disse drøftelser.

arrow DEBAT: Giv kommunens svageste ældre mere livskvalitet
18. januar 2021 kl. 11:43 Opdateret: kl. 15:05
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?