5. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Svar på læserbrev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Svar på læserbrev
Debat Furesø - 27. april 2020 kl. 14:10
Af Claus Torp, By- og kulturdirektør
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Esben Simonsen undrer sig i et debatindlæg den 20. april over, at Udvalget for byudvikling og bolig har givet dispensation fra Lokalplan 116 til at etablere en kunstgræsbane i Hareskov. Med dispensationen gives der lov til at terrænregulere tættere end 10m fra de nærliggende søer, og til at lysmasterne bliver højere end hvad lokalplanen ellers giver mulighed for. De 12 høringssvar, kommunen modtog, blev alle vurderet af forvaltningen, og de kommenterede høringssvar blev dernæst forelagt Udvalget for byudvikling og bolig.

Lokalplanens kort er afgørende for, om kunstgræsbanen kræver en dispensation eller ej. Søen kan godt se anderledes ud nu. Der kan have været tørke eller meget regn, som ændrer omfanget af en sø, og så ville ingen kunne vide, hvornår eller hvordan en afstand skal beregnes. Derfor er dispensationen givet på baggrund af kortene i lokalplanen.

Miljøtilladelsen ud fra spildevandsreglerne skal derimod tage højde for, hvordan søen ser ud i dag. Her vurderer kommunen, at alle beregninger om tilbageholdelse af stoffer er meget konservative. Det gælder også de steder, hvor afstanden til søen bliver på cirka 3 meter.

Der er altså tale om to forskellige regelsæt, som kommunen skal administrere i denne sag. Og derfor er det forståeligt, at der opstår undren.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?