19. september 2020
Sine Holm.
Sine Holm.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Stop besparelserne på handicapområdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Stop besparelserne på handicapområdet
Debat Furesø - 10. august 2020 kl. 09:44
Af Sine Holm, formand for Furesø Handicapråd, og Marianne Rosenvold, formand for DH Furesø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vi håber, at de besparelser, som kommunen er nødt til at finde, ikke går ud over mennesker!

Så klart lyder opfordringen til Furesø politikere forud for budgetforhandlingerne. Opråbet kommer fra formanden for Furesø Handicapråd, Sine Holm, og formanden for Danske Handicaporganisationer i Furesø, Marianne Rosenvold, der begge følger budgetforhandlingerne tæt.

Vi råber op på vegne af mennesker med fysiske handicap og psykisk sårbarhed, som ikke ellers er en højtråbende gruppe.

Ca. 20 pct. af Danmarks befolkning lever med et større eller mindre fysisk handicap eller psykisk sårbarhed. I 2009 underskrev Danmark FNs Handicapkonvention, der forpligter landet til at indrette love og administrativ praksis ift. konventionen. Landets kommuner har derfor ansvar for at indrette bevillinger, så mennesker med fysiske eller psykiske handicap kompenseres og kan leve et liv på lige vilkår med den øvrige befolkning.

De seneste mange års besparelser har ramt handicapområdet hårdt. Kvaliteten i kommunens servicestandarder har længe været for nedadgående, og har nu nået et så lavt niveau, at det gør ondt på de borgere og familier, som har behov for hjælpen i det daglige. Og de må kæmpe en hård kamp, hvis de har brug for mere hjælp.

Marianne Rosenvold supplerer:
Vi taler jo ikke bare om tal, når der skal forhandles budget. Der er mennesker bag, som bliver ramt!. I Furesø Kommune har vi nogle meget fine visioner og værdier. Blandt andet at vi er en omsorgsfuld kommune, hvor borgernes behov er i fokus. Overskriften for visionen er, at "vi skaber løsninger sammen." Jeg håber, politikerne vil huske på det, så det ikke bare bliver ord på et papir, men at man som borger i Furesø Kommune vil opleve, at man bliver behandlet med respekt og værdighed - også når man har et handicap og har brug for hjælpemidler eller anden støtte i det daglige.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?