19. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Sammenhæng i sundhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Sammenhæng i sundhed
Debat Furesø - 11. oktober 2021 kl. 18:57

Den 16. november handler ikke kun om kommunalvalg - men også om regionerne. Alt for mange mennesker i Danmark risikerer at blive tabt mellem to stole, når man udskrives fra et hospital og skal fortsætte med hjælp til pleje eller genoptræning i kommunen. Det skyldes bl.a. at der ikke deles data mellem kommune og region, og at personalet ikke altid får talt sammen. Så kan det f.eks. være svært for plejehjemmet at vide, hvad der er sket for Otto, i den korte tid, han var indlagt - eller hvad de på rehabiliteringscentret skal være opmærksomme på hos Marie efter operationen.

Det vil vi radikale gerne gøre bedre! Der skal være bedre sammenhæng i de nære sundhedstilbud. Vi ser meget gerne en mere glidende overgang fra hospitalsopholdet til eget hjem eller plejehjem. For indlæggelserne bliver kortere og kortere, og vi skal sikre, at der stadig er den rigtige hjælp at få efter udskrivelse. Det ville f.eks. hjælpe meget, hvis hospitalspersonalet stadig sørger for Otto og Marie i et par døgn efter, de er blevet udskrevet fra hospitalet, og både taler med kommunens sygeplejersker og samtidig har mulighed for at komme ud og hjælpe. Så ville det være trygt at blive udskrevet. Og det er trods alt derhjemme, man har det bedst. Stem radikalt til regionsrådet for mere sammenhæng i sundhed.

Af Tine Hessner, spidskandidat og kandidat til hhv. kommune- og regionsvalg 2021 (RV) & Karin Friis Bach, regionsrådsmedlem og spidskandidat til regionsvalget 2021 (RV). Svinemosevej 7, 3670 Veksø.

Rejser du til udlandet i år?