18. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Rettidig omhu er vejen mod renere søer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Rettidig omhu er vejen mod renere søer
Debat Furesø - 23. september 2021 kl. 09:22
Af Tine Hessner, byrådsmedlem RV. Ole Kristensen, byrådskandidat RV Anders Medum Groth, byrådskandidat RV, Thomas Hesselhøj Hansen, Byrådskandidat RV

Furesø har fremlagt en plan for renovering af kloakker i kommunen. Men der er skår i glæden, for oplægget er, at der skal yderligere tre års undersøgelser til. Så først i 2024 vil et første konkret projekt kunne besluttes. Det er et alt for langt perspektiv - vi skal i gang nu.

Vi skal i gang nu fordi det giver mening - Furesø skal i gang med at tilbyde fjernvarme til store dele at kommunen, og der skal derfor alligevel graves mange steder. Det mest oplagte sted at fremskynde processen er i det gamle Farum, da området har det ældste kloaksystem. Det er ligeledes i dette område hvor de største kloakoverløb til Farum Sø og Furesø sker.

Kan vi ikke lave en hurtigere områdeplan på fx delene FarumV, FarumC, Stavns1 og Stavns2? Vi ved jo allerede, at det er de mest belastede elementer. Kan man ikke speede processen for disse områder op, så der kan tænkes i samlede løsninger?

Vi mener, at det vil være rettidig omhu at tænke varmeplan og kloakplan sammen. Det kunne jo være mægtigt smart, at kloak og fjernvarme kunne ordnes samtidig så meget som muligt!

Stem radikalt - for et Grønt Furesø.

Rejser du til udlandet i år?