13. maj 2021
Udviklingen i smitteincidensen nationalt samt Nordsjælland, Halsnæs og Furesø frem til 6. april 2021. Lock-down smitteincidens er 200, 30 var grænsen i efteråret 2020, hvor udenrigsministeriet frarådede alle rejser, hvis det var i udlandet, og 20 var bekymringsgrænsen.
Udviklingen i smitteincidensen nationalt samt Nordsjælland, Halsnæs og Furesø frem til 6. april 2021. Lock-down smitteincidens er 200, 30 var grænsen i efteråret 2020, hvor udenrigsministeriet frarådede alle rejser, hvis det var i udlandet, og 20 var bekymringsgrænsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Rettidig Covid omhu i Furesø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Rettidig Covid omhu i Furesø
Debat Furesø - 09. april 2021 kl. 11:14
Af Eddi Meier, dr.scient.Pensioneret hjerne- og lægemiddelforsker, Bringebakken 88. Jonstrup

Furesøs Coronakrisestab består af sundhedsmedarbejdere, en kommunal supplerende opsporingsenhed samt en meget vigtige kommunikationsenhed, som står for, at kommunens frontmedarbejdere i sundhedsplejen, dagtilbud, børneinstitutioner, skoleområdet og mange flere dagligt er opdateret om den aktuelle COVID-19 situation, og hvorledes de skal forholde sig.

Krisestaben har ikke holdt påskeferie, men knoklet for at få smittetrykket ned. Det er, som kurven viser, heldigvis lykkedes - bl.a. ved et opsøgende smittesporingsarbejde i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed, boligselskaberne, og så har Furesøborgerne været gode til at lade sig teste, begrænse sociale relationer og lade sig isolere, når de er blevet smittede.

Der gøres en stor indsats ved smitte på skoler og i dagtilbud for at få meldt hurtigt ud, tage kontakt til forældre samt træffe de nødvendige foranstaltninger, herunder opspore de nære kontakter, og meget vigtigt, nære kontakters nære kontakter.

Krisestaben er meget opmærksomme på i forbindelse med genåbningen for de store børn i skolerne at følge smitteudviklingen tæt bl.a. ved at etablere kommunale testenheder på skolerne. Det gør, at krisestaben på daglig basis kan følge op på smittetilfælde for at se, om der er mønstre, sammenfald i dagtilbud og skoler og er især opmærksom på, hvis familier i særlige boligområder er smittet.

I forbindelse med genåbningsplanen kan kommunerne nu selvstændigt beslutte lokale nedlukninger, når smitteudviklingen lokalt bevæger sig i den forkerte retning. Hurtig aktion er den vigtigste faktor for at holde smittespredningen nede, og det er kommunen parat til. Det ses tydeligt på kurverne, at Furesø har været i stand til at bekæmpe de lokale smitteudbrud i modsætning til Halsnæs, som simpelthen har sovet i timen og for sent opdagede, hvor galt det var og nåede langt over en smitteincidens på 200 - Lock Down incidensen, som Furesø heldigvis kun lige var oppe og kysse, men pga. hurtig aktion fik bragt ned igen.

ROS TIL KRISESTABEN

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?