25. oktober 2021
Foto: Charlotte Søllner Hernø
Foto: Charlotte Søllner Hernø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Reklamer på læskure

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Reklamer på læskure
Debat Furesø - 20. september 2021 kl. 20:04
Af Lene Munch-Petersen, formand for miljøet for natur, miljø og grøn omstilling (S)

(Svar til Charlotte Søllner Hernø 25.8 i Furesø Avis,red.)

Det er vigtigt at byrummet fremstår smukt med de nødvendige installationer, der kan være behov for som gadelygter, skilte og bus læskure. Der har længe været et behov for udskiftning af bus læskurene og derfor har vi indgået en kontrakt med en leverandør for at få bygget ensartede og bæredygtige skure i kommunen. Kontrakten indeholder bl.a et forbud mod at opsætte plakater på busskurene i strid med Naturbeskyttelsesloven - det åbne land.

Hvis der alligevel bliver opsat reklamer skal de nedtages for leverandørens egen regning. Forvaltningen vil i den kommende tid følge op på placeringen de steder, hvor der kan være potentiel konflikt til synligheden fra det åbne land. Det vil være en konkret vurdering om oplevelsen af plakaterne, og vi vil gerne i forlængelse af den nævnte opfølgning tage en dialog med Miljørådet om evt. problematiske placeringer.

Vi stiller krav til bæredygtighed af bus læskurene, hvor der bliver installeret med LED-belysning, for at reducere CO2 udledningen opstil 65%. Flere af skurene får grønne tage, der giver et grønt udtryk i byrummet og opsamler regnvand. Plakaterne genanvendes 100% og materialerne skurene bygges af kan genanvendes 98%.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?