2. marts 2021
Byrådsmedlem og udvalgsformand Tine Hessner (R)
Byrådsmedlem og udvalgsformand Tine Hessner (R)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Mod på nyt..? Furesøs idræts- og kulturliv i en coronatid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Mod på nyt..? Furesøs idræts- og kulturliv i en coronatid
Debat Furesø - 21. februar 2021 kl. 09:14
Af Tine Hessner, udvalgsformand (R)

Der er så uendelig mange afsavn, når kultur- og foreningslivet er lukket ned. Det gælder også i Furesø.

Savnet gælder samværet, gode relationer - og selve aktiviteten. Hjemmetræning uden vand er ikke det samme som at mødes med svømmeholdet i bassinet. Den ugentlige snak på gymnastikholdet før og efter træning, hvor man følges med naboen og lige får vendt verdenssituationen, er savnet. Hygge i værkstedet med skiftende kagetjans omkring træarbejder, keramik eller billedkunst i fælles atelier er væk. Museumsbesøg og bioture med en partner, ven eller børnebørn kan ikke erstattes af en netflixserie i egen sofa meget længere.

Derfor glæder det mig, når borgere og foreninger i Furesø rækker ud med ideer i denne tid - og prøver at finde veje. Kan vi få lov at låne bøger, click-and-collect? God idé - nu kan vi. Kan der komme flere trappestiger til vinterbaderne ved Furesøen, som der er kommet mange flere af? Ja da - nu er det sikret. Kan vi få hjælp til at afholde en generalforsamling online? Ja da - Frivilligcentret i Furesø har nu en onlinelicens foreninger kan låne osv.

Der er en idérigdom i Furesøs foreningsliv som fortjener stor respekt - og inspiration for andre. Spejderi over facebook stream fungerer. Zumba online er muligt. Ugemails med quizzer der erstatter søndagsfortællinger. Outdooraktivitet. Fællessang og morgengymnastik med naboen - med afstand naturligvis.

Skriv gerne, hvis du eller din forening har et ønske eller en god idé der kan deles. Er der stemning for en virtuel tur på Immigrantmuseet? - eller i Skovhuset? Skal I have hjælp til en online generalforsamling? Osv.

I øjeblikket presser vi på for at foreninger kan låne lokaler til optagelser, når ikke det kan klares i egen stue (lige nu er det kun fastansat lønnet personale der må få adgang) og har henvendt os til KL og ordførere på borgen herom, så vi kan etablere nogle lokale muligheder.

Furesø kan hjælpe Furesø - også i kultur- og foreningslivet. Kom med ideerne - så prøver vi at skabe rammerne!

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?