22. juni 2021
Genrefoto: Adobe Stock
Genrefoto: Adobe Stock
Foto: Halfpoint - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Manglende hjælp til de ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Manglende hjælp til de ældre
Debat Furesø - 15. maj 2021 kl. 04:49
Af Bente Overgaard, Ryetvej nr. 49 st. mf. 3500 Værløse.

Kontaktede kommunen d. 4. marts, fortalte jeg var faldet og havde brækket mit haleben hvilket er meget smertefuldt. Jeg sagde jeg gerne ville have en visitator hjem en af dagene for at se, hvad jeg kunne få af hjælp.

arrow Læs også: DEBAT: Mine personlige erfaringer med ældreplejen i Furesø

Det var en uforskammet dame jeg talte med, idet hun sagde: "SÅDAN FUNGERER SYSTEMET IKKE!" De ville ringe! Jeg spurgte hvornår, men det kunne hun ikke sige! Fortalte jeg gik med to krykker og var meget handicappet! Ca. ti dage efter ringede jeg til kommunen igen og fortalte jeg behøvede hjælp.

Det var en meget sød dame, der godt kunne forstå jeg trængte til hjælp. Midt den hele siger hun, at det var mærkeligt, men der er intet noteret ned om, at du har kontaktet kommunen før! Den omtalte dame fra første kontakt, har åbenbart ikke haft "kræfter" til at notere noget om den samtale! Damen jeg talte med, der godt kunne se jeg trængte til hjælp, førte ikke til mere.

Ringede så igen ca. 10 dage efter og talte med endnu en sød dame, men ingen lovning om hjælp. Min søn ringede også, men ingenhjælp. Jeg ringede så igen lige efter påske. Fik at vide, at jeg ville få hjælp til rengøring, de ville ringe d. 14. april, men intet skete. Jeg ringede så igen og sagde, at nu ville jeg gerne have en visitator hjem een af dagene for at få at vide, hvor meget hjælp jeg kunne få. Det kunne ikke lade sig gøre, de havde ikke tid!

Den sidste uge i april blev jeg så pludselig ringet op, jeg kunne få hjælp om onsdagen til rengøring m.m. og få lagt rent på sengen. Kommunen havde vurderet at jeg ikke selvstændigt kunne udføre disse opgaver som støvsugning, gulvvask, rengøring af toilet og håndvask. Det tog tre måneder at finde ud af det og imens har jeg i så lang tid, gået rundt med to krykker og stort set intet kunne!

Man taler så meget om forebyggelse er meget vigtigt, men når man så istedet får lov at "sejle sin egen sø" så er forebyggelse ikke til stede, til gengæld er jeg blevet skæv i ryggen af at "slå knuder på mig selv" for med to krykker at foretage mig den lille smule jeg er NØD til at prøve at klare!

arrow DEBAT: Afvist hjælp til rengøring
16. maj 2021 kl. 16:08 Opdateret: kl. 13:22
arrow DEBAT: Tryg og omsorgsfuld ældrepleje i Furesø
14. maj 2021 kl. 14:15 Opdateret: kl. 13:46
arrow DEBAT: Furesø er tæt på bunden
14. maj 2021 kl. 14:03 Opdateret: kl. 13:54
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?