11. maj 2021
Egil Hulgaard og Lene Bang. Privatfoto
Egil Hulgaard og Lene Bang. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Mange spændende tanker i spil om erhvervsområdet Kirke Værløsevej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Mange spændende tanker i spil om erhvervsområdet Kirke Værløsevej
Debat Furesø - 03. maj 2021 kl. 12:03
Af Egil Hulgaard (K) og Lene Bang (S), formand og næstformand i udvalget for byudvikling og bolig

I udvalget for byudvikling og bolig følger vi i øjeblikket med i debatten om udviklingen af erhvervsområdet der ligger imellem Kirke Værløsevej og Ny Vestergårdsvej i Værløse.

Forslag og modforslag, bekymringer og spændende udviklingstanker optager sindene på Facebook og i lokalaviserne.

Det er forståeligt, det er ønskværdigt og det er lige præcis det, en høringsperiode går ud på. Furesø Kommune har besluttet at indkalde idéer og forslag til ændring af kommuneplanens rammer for erhvervsområdet ved Kirke Værløsevej.

Baggrunden for debatten og indkaldelsen af idéer og forslag er, at kommunen vil undersøge mulighederne for, om den nordlige del af området kan omdannes til et attraktivt område med eksempelvis en blanding af boliger, mindre støjende erhverv og offentlige formål. Fra kommunens side vil vi også se nærmere på, hvilke anvendelsesmuligheder samt typer af erhverv den sydlige del af området fremover bør give mulighed for. I den østlige del af området er der opført dagligvarebutik med boliger samt serviceerhverv.

Skal der være boliger?

En ændring af kommuneplanrammerne og senere hen en ny lokalplan vil udstikke rammerne: Skal der gives muligheder for boliger? Hvilke typer erhverv skal kunne være i området? Skal dele af området udlægges til offentlige formål som for eksempel en uddannelse? Det handler altså om mulighederne - ikke konkrete tiltag som hvilke virksomheder, mængden af boliger eller typen af offentlige formål; om det er en specifik uddannelse eller noget helt andet.

Vi er midt i en åben høringsproces om, hvordan vi i fremtiden ønsker os, at det centralt beliggende byområde bliver i fremtiden. Om vi fastholder området som erhvervsområde, giver plads til boliger osv. Indtil 24. maj 2021 kan du indsende dine idéer, forslag og synspunkter til Furesø Kommune. Først derefter vil Furesø Kommunes forvaltning, vi i udvalget og et samlet byråd tage stilling til de forskellige forslag og muligheder. Det ser vi meget frem til.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?