6. december 2020
Kurt Loftkjaer
Foto: Kurt Loftkjaer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: MTB-spor udvikler sig til stort anlægsarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: MTB-spor udvikler sig til stort anlægsarbejde
Debat Furesø - 22. oktober 2020 kl. 14:43
Af Kurt Loftkjær, Naturen under pres af turisme, sport og friluftsliv i DK

Er MTB-spor vigtigere end børn i naturen? Det er et af de mange spørgsmål, man bør stille sig selv.

Søndag d. 11. oktober afholdt gruppen " Naturen under pres af turisme, sport og friluftsliv i DK" sin første manifestation som vil blive fulgt af flere. Formålet var, at vise gruppens modstand mod MTB-spor. Parolen var "Nej til MTB-spor".

Kl. 10.00 mødte deltagerne op ved et igangværende arbejdssted i Lille Hareskov. MTB-folkets repræsentant gennemgik planerne for omlægning af sportracéet og baggrunden for MTB-folkets behov for et friluftsliv i naturen. Modsætningsforholdet mellem parterne blev tydeliggjort. MTB-folket fokuserer på benyttelsen af naturen, hvor demonstrationsgruppen står for beskyttelse.

Det kom frem, at de omfattende sporarbejder er igangsat med baggrund i, at de oprindelige MTB-spor er opført i strid med bl.a. reglerne om naturbeskyttelse og fortidsminde- og kulturbeskyttelse. I realiteten var der blot tale om en forbedring af MTB-sporet med store ødelæggelser af naturen til følge.

Både de nye og gamle spor er stærkt begrænsende på andre brugeres ret til at være i skoven. Udsatte grupper er bl.a. ridefolket, hundeluftere, orienteringsløbere, spejdere og ikke mindst børneinstitutioner, som bruger området.

Efter at parternes synspunkter var blevet fremsat, bevægede demonstrationsgruppen sig ud i terrænet for at se de aktuelle naturødelæggelser, som man har gang i.

Gruppen gik en tur på sporet i området med såvel nye spor som eksisterende spor. Det kan anbefales, at alle interesserede går en tur på sporet for selv at opleve naturødelæggelserne.

Ødelæggelser, som vil efterlade et blivende ar i skovbunden og træ- og buskbeplantningen som følge af voldsomme fældninger. Tonsvis af uvedkommende materialer fordeles ud i skoven med lastbiler og 5-6 entreprenørmaskiner.

MTB-sporene vil allerede nu efterlade et menneskeligt aftryk i skoven i hundreder af år, som vil ændre skovens historie for altid. Af mange grunde bør disse MTB-anlægsarbejder stoppes nu.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?