5. december 2020
Skovrider Kim Søderlund
Skovrider Kim Søderlund
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: MTB-spor giver mange gevinster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: MTB-spor giver mange gevinster
Debat Furesø - 27. oktober 2020 kl. 18:40
Af Skovrider Kim Søderlund, Naturstyrelsen

Naturstyrelsen vil gerne knytte en kommentar til Kurt Loftkjærs indlæg den 21.10 2020, hvor han stiller sig kritisk over for anlæg af MTB-spor og blandt stiller spørgsmålet "Er MTB-spor vigtigere end børn i naturen".

Etablering og forbedringen af MTB-spor ikke som et fravalg af børn og andre brugere i statens skove. Det er derimod erfaringen, at sporene gør, at vi undgår mange konflikter mellem MTB-cyklister og skovens andre brugere, samtidig med at MTB-sporene giver MTB-rytterne en bedre og sjovere cykeltur i skoven. Gode vedligeholdte MTB-spor sikrer også, at MTB-rytterne bliver på sporet og ikke kører i skovbunden. MTB-cykler udgør i dag en stor brugergruppe, og alternativet til MTB-spor vil være, at der vil blive cyklet mere på skovens andre veje og stier og i skovbunden.

Det er vigtigt for Naturstyrelsen at pointere, at al arbejde på MTB-sporerne sker efter aftale med Naturstyrelsen. Inden arbejdet sættes i gang har Naturstyrelsen gennemgået sporgruppens planer og sikret, at der er taget hensyn skov skovens dyr og planter , til fortidsminder og de øvrige skovgæster. Omlægningen af MTB-sporet i Hareskovene udføres derfor fuldt lovligt af frivillige i foreningen "Hareskovens MTB Sporgruppe". Sporgruppen gør et stor og meget dygtigt stykke arbejde, som helt ned i de mindste detalje er aftalt med og godkendt af Naturstyrelsen. Foreningens medlemmer har stor erfaring og har taget uddannelse i at bygge bæredygtige spor. Til grund for arbejdet ligger en officiel samarbejdsaftale samt nationale retningslinjer for MTB-spor.

Når der gennemføres en omlægning af sporet i Hareskovene, er det netop for at gøre sporet mere bæredygtigt og få fjernet og nedlagt "selvopståede spor" - til glæde for skoven, og dens dyr og planter samt både MTB-ryttere og de andre skovgæster.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?