15. april 2021
Arkivfoto
Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Lad os træde coronasikkert ind i 2021

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Lad os træde coronasikkert ind i 2021
Debat Furesø - 31. december 2020 kl. 00:52
Af Ole Bondo Christensen, borgmester i Furesø Kommune (S)

Corona-trætheden er ved at sætte sig hos mange. Begrænsningerne i vores dagligdag er tydelige. Antallet af mennesker, som vi kan ses med, er fortsat lavt. Alt for mange bliver syge. Men der er også gode nyheder fra Furesø om COVID-19 her mellem jul og nytår. Det er lykkedes at få smittetallet ned generelt i Furesø. Restriktionerne ser ud til at virke og vi furesøborgere er gode til at holde afstand og kun at mødes med de nærmeste.

Og så har vores plejehjem stort set være forskånet for nye smittede de seneste uger. Det er rigtig godt gået af vores plejepersonale og de pårørende.

Der er god grund til at vise taknemmelighed til de mange, der hver dag er med til at holde vores lokalsamfund kørende. Det gælder alle kommunale medarbejdere, læger, sygeplejersker og sundhedsmedarbejdere i sundhedssektoren og alle de, der holder gang i butikker, transportsektoren og i vores virksomheder.

Trods de gode nyheder fra Furesø er vi langt fra i mål. Smittetallet er højt i hele landet, dødeligheden er stigende og vores sundhedsvæsen er presset.
Vi skal fortsat stå sammen om at få styr på smitten. Lige som i landets øvrige kommuner vil vores skoler og fritidstilbud forbliver lukkede frem til 17. januar. Der vil være fjernundervisning og mulighed for nødundervisning for børn med særlige behov. Vores kultur-, fritids- og idrætstilbud forbliver også lukkede. Det samme gælder restauranter, caféer, biografer og dele af detailhandlen.
Vores vuggestuer og børnehaver vil være åbne. Men det er helt afgørende, at børnene bliver passet hjemme, hvis de er syge, eller hvis der er mistanke om smitte i familien. På den måde passer vi både på børnene og på medarbejderne, så vi kan fastholde gode pædagogiske rammer i vores dagtilbud.
Og der er lys for enden af tunnelen. Meget tyder på, at vi allerede omkring den første weekend i det nye år kommer i gang med de første vaccinationer på plejehjemmene her i Furesø. Det er første skridt på en lang rejse, der gerne skulle føre til, at alle kan blive vaccineret frem mod efteråret 2021.

Vaccinen må ikke blive en sovepude

Vaccinen må ikke blive en sovepude. Vi skal hver dag gøre, hvad vi kan for at begrænse smitten. Test er vigtige i den forbindelse. Heldigvis vil der fortsat være mulighed for gratis lyntest i Farum Arena hele januar. Vi vil gennemføre systematiske test af vores sundhedspersonale, og vi opfordrer alle borgere til at blive testet, hvis de har symptomer eller har været i kontakt med en smittet.
Lad os fejre nytåret med håbet om at 2021 bringer lysere tider. Og husk at markere nytåret i små velkendte cirkler – så vi holder smitten fra døren.

Rigtig godt nytår til alle

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?