19. juni 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Lad os få børnene hjem fra Syrien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Lad os få børnene hjem fra Syrien
Debat Furesø - 12. maj 2021 kl. 07:31

Af Lene Munch Petersen. Henrik Poulsen og Hasan Yilmaz. Medlemmer af Furesø Byråd for Socialdemokratiet

Vi følger med bekymring den skæbne, der lige nu overgå de danske børn i den syriske flygtningelejr Al-Hol. På trods af opfordringer fra FN og fra de kurdiske myndigheder i lejren, fastholder regeringen og et flertal i Folketinget at de ikke skal hjem til behandling og god opvækst. De er uskyldige ofre for en stram flygtningepolitik, der både mangler hjerte og hjerne.

På den ene side ønsker regeringen at hjemsende syriske flygtninge uden sikkerhed for deres skæbne, og på den anden side ønsker regeringen ikke at modtage danske statsborgere, der er havnet i en ulykkelig situation. Det hænger ikke sammen, og Danmark som et billede på humanistisk betinget samfund krakelerer.

Dommen i Norge over en hjemtaget norsk kvinde viser netop, at børnenes forældre kan straffes for deres uansvarlige valg, og det er den eneste legitime måde at løse problemet på uden at adskille børnene fra deres mødre.

Vi opfordrer derfor regeringen til at lade fornuft og menneskelighed tale med en stærkere stemme. Hent børnene hjem med deres mødre, og lad retten afgøre deres ansvar.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?