19. oktober 2021
Arkivfoto
Arkivfoto
Foto: Jens Berg Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Kulturpolitik er også socialpolitik - svar til Ilse Schødt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Kulturpolitik er også socialpolitik - svar til Ilse Schødt
Debat Furesø - 08. oktober 2021 kl. 17:33

Af Tine Hessner, kulturudvalgsformand og byrådsmedlem, (R)

debat Ilse Schødt skrev om kunst og kultur i Furesø Avis 29/9. Jeg deler interessen - både for ældre og yngre medborgere. Og det er ikke bare skåltaler. Et enkelt eksempel er vores samarbejde på tværs af 10 kommuner - Kulturmetropolen - hvor vi umiddelbart før corona satte fulde sejl til KULTUR OG SUNDHED som et indsatsområde, vi kalder det" ET BEDRE LIV MED KULTUR". Der er både tydelig forskning bag, og konkrete initiativer.

Jeg har derfor bl.a. været initiativtager til et fællesmøde mellem vores kultur- og socialudvalg, hvor vi fik præsenteret bl.a. "Kulturvitaminer" som er forløb, hvor borgere tilbydes oplevelser, ikke bare som fribilletter, men i guidede fællesskaber. Der er forløb for udsatte borgere, som f.eks. skal tilbage på arbejdsmarkedet efter lang ledighed, men også ensomme ældre eller unge, som har brug for fællesskab og nye oplevelser.

Senest har man i Aalborg lanceret kulturvitaminer for unge studerende og der er nok at tage fat på efter lange nedlukninger. Vi er ikke nået til en konkretisering i Furesø, fordi corona kom i vejen, men det vil Det Radikale Venstre tage fat på efter valget sammen med kulturinstitutioner, foreninger og samråd. Du rejser også et konkret forslag om at lave aktivitetstilskud eller kulturpas til ældre. God idé, lad os tage fat på de mulige løsninger sammen - både i folkeoplysningsudvalget og Kulturelt Samråd. Kulturpolitik er nemlig også socialpolitik.

Rejser du til udlandet i år?