6. maj 2021
Smukke Farumgaard er centrum for en efterhånden årelang strid om offentlighedens adgang til stianlægget.
Smukke Farumgaard er centrum for en efterhånden årelang strid om offentlighedens adgang til stianlægget.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Krigen om Farumgård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Krigen om Farumgård
Debat Furesø - 26. januar 2021 kl. 16:41
Af Tom Mose Petersen. Stockholmsgade 35. København Ø

Hvordan er det kommet så vidt, hvorfor er den gode løsning ikke fundet - hvor er hidtidige konstruktive kræfter, der både kunne have sikret den fortsatte offentlige adgang til Farum-gårds smukke have, den naturlige gang omkring Farum Sø og så det helt berettigede ønske om fred i eget hjem, som ejer og beboer af Farumgård, som alle andre er i sin gode ret til?

Beskæmmede at læse Kresten Bergsøes indlæg forleden her i avisen, en historie om offentligt magtmisbrug af højeste klasse. Hvad er der sket for kommunens forvaltning og ansvarlige politikere - hvor er respekten for det enkelte menneske?

Hvor er de lokale foreninger henne, hvorfor har Foreningen Furesøbevaring ikke taget fat i politikerne og den offentlige forvaltning, hjulpet dem ud af den pinagtige situation? Nu drejer sagen ikke længe om den kvalificerede løsning - men om magt, trusler om ekspropriation, forvaltningsetik og om organisering af høringssvar.

At det netop er ejer af Farumgård, der skal stå for skud - er tankevækkende - netop herfra blev hele grundlaget for bevaring af Furesø Kommunes historiske bykerne og landskaber formuleret. Hvor mange politikere er ikke gennem årene blevet taget i skole netop på Farumgård? Hvis det ikke havde været for denne faglige belæring, havde der i dag ikke eksisteret en bevarende lokalplan - ja, områderne havde slet ikke været bevaret, som de kan opleves i dag.

I mine øjne står I som politikere og offentlig forvaltning i stor gæld til netop til de ildsjæle, der for årtier siden belærte de lokale politikere om bevaring og fredning. Hvor er denne respekt og erindring blevet af? Kammeradvokaten og fredningsnævnet burde ikke misbruges i en sådan sag.

En løsning skal og kan findes - kom nu tilbage til bordet og genopfind dialogen - denne sag egner sig ikke som indlæg i en kommunal valgkamp, så har alle parter tabt.

Skrevet et af arkitekt Tom Mose Petersen - opvokset i Den Gamle Smedje i Farum

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?