4. august 2020
Charlotte Søllner Hernø
Charlotte Søllner Hernø
Foto: Thomas Arnbo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Kommunen vildleder os alle og politikerne tager ikke ansvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Kommunen vildleder os alle og politikerne tager ikke ansvar
Debat Furesø - 06. marts 2020 kl. 10:53
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Charlotte Søllner Hernø, Bygaden 24, Kirke Værløse

»Al vor viden fortæller, at kunstgræsbanen kan etableres uden negativ virkning på vores grundvand,« siger udvalgsformand Lene Munch-Petersen i forbindelse med anlæggelsen af en kunstgræsbane i Hareskovby.

Den viden er baseret på en rapport bestilt af Furesø Kommune og udfærdiget af Dines Jørgensen & Co. Ifølge denne rapport er der overhovedet ingen problemer med nedsivning af giftige tungmetaller og andre skadelige stoffer til grundvandet og til søerne lige op til banen. Udgangspunktet for beregningerne er en årlig nedbørsmængde på 681 mm vand. Problemet er, at tallet ikke er korrekt.

Ifølge DMI har den gennemsnitlige årlige nedbør i Danmark i perioden 1981-2010 været på 746 mm og 10 års gennemsnittet har i perioden 2006-2015 været på 792 mm. Der er heller ikke taget højde for, at meteorologer nu regner med, at vi fremover skal forvente 25 % mere regn årligt pga. klimaforandringerne.

Endnu mere graverende er det, at rapporten ikke indregner, at kunstgræsbanen hver eneste år vil blive tilført ekstra 5-6 tons SBR-gummigranulat, som indeholder en lang række giftige stoffer, der er decideret skadelige for brugere og miljø og som siver ned i grundvandet.

Rapporten, som Furesø Kommune har bestilt, er således totalt vildledende, hvad angår forureningsrisiko.

Ansvaret for vildledningen er Furesø Kommunes politikere. De er blindt fokuserede på etablering af en kunstgræsbane i et sårbart område - koste hvad det koste vil. Alle indvendinger bliver nemlig blankt afvist.

»I Furesø Kommune har vi fokus på at give naturen de bedste betingelser og på at beskytte vores grundvand,« har Lene Munch-Petersen netop forsikret.

Virkelig?
Det er der intet, der tyder på. Absolut intet.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?