4. august 2020
Thomas Hesselhøj Hansen (RV)
gallery icon

Se billedserie

Thomas Hesselhøj Hansen (RV)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Ja tak til Klimarådets anbefalinger - også lokalt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Ja tak til Klimarådets anbefalinger - også lokalt
Opdateret 10. marts 2020 kl. 12:57
Debat Furesø - 10. marts 2020 kl. 11:36
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Radikale Venstre i Furesø v./ Byrådsmedlem Tine Hessner, Thomas Hesselhøj Hansen og Ole Kristensen (bestyrelsesmedlem).

Klimaet kalder - og det er nu. I Radikale Venstre i Furesø har vi armene i vejret. Anledningen er Klimarådets rapport om vejen til 70-procentmålet i 2030 (reduktion af udledning af drivhusgas).

Fagfolkene i Klimarådet og Small Great Nation har talt, en simpel CO2 afgift er det billigste og mest retfærdige værktøj til en grøn omstilling. Både den røde tænke tank Kraka og den blå tænketank Cepos bakker op. Og vi håber der kan landes en hurtig aftale, en simpel aftale.

Lokalt skal vi heller ikke læne os tilbage, men tage rådets anbefalinger og kigge på dem.

Vi kan nikke til meget som vi allerede gør godt i Furesø, men...kan vi gøre det endnu bedre? Kan vi kigge frem mod et Furesø i 2030 på grøn strøm? Kan vi arbejde for at udbygge og gøre fjernvarmen endnu grønnere? Og kan vi sikre udnyttelse af virksomhedernes overskudsvarme?

Vi vil arbejde for at bruge alt i værktøjskassen for at Furesø kan gøre sin del til grøn omstilling og helst lidt mere. Herunder at udbygge fjernvarmenettet. Fremskynde energieffektiviseringer. Stille større krav til kommunale indkøb, når det gælder miljøhensyn og genanvendelse. Vi kan tilskynde til mere genbrug, genanvendelse og affaldssortering. Den første repair café er en succes - vi kan bane vejen for flere. Vi kan arbejde for, at der kommer solceller på offentlige bygninger og at der bygges CO2-neutrale institutioner.

I Radikale Venstre siger vi ja til grøn omstilling - det kan vi og det bør vi. Både som kommune og som borgere. Lad os hjælpes ad. Fordi GRØN betyder NU.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?