20. januar 2021
Heste på marken ved Lillevangsvej.
Heste på marken ved Lillevangsvej.
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Heste fremfor biler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Heste fremfor biler
Debat Furesø - 20. maj 2020 kl. 09:43

Af Kristian Svendsen, Ryttervænget 131, 3520 Farum

»Lad det også være sagt, at hvis man skulle placere et stort stadion i dag, ville man givetvis ikke placere det der. Men vi må forholde os til fortidens beslutninger og løse de udfordringer, der følger af dem«, skriver medlemmer af Udvalg for Byudvikling og Bolig i Furesø Kommune i FAA d. 12. maj i forbindelse med høringen om Farum Vest - Lokalplanen.

Nej, men nu ligger det dér, og vi - naboer til Farum Park - har i årevis bedt kommunen om ikke at belaste os yderligere, blandt andet ved et utal af dialogmøder, hvor vi har fremført de samme ting gang efter gang, uden der er blevet taget hensyn til det. Naboerne har i over 20 år været plaget af lys, støj, larm og manglende parkeringsmuligheder for gæster til kampe. Da nu stadion ligger fejlplaceret så tæt på boligområder, så kunne man naivt have håbet på, at en ny lokalplan ville beskytte os mod yderligere aktiviteter og byggerier. Men i stedet foreligger der et lokalplanforslag, som bl.a. foreslår en aflastningsparkeringsplads på det smukke, åbne område, som er en del af Farum Vest - fredningen. Samtidig lægger lokalplanforslaget op til en nedlæggelse af 250 P-pladser på grusbanen (bane 4). Det forværrer da selvsagt P-problemerne. Hvilken logik?! Bevar denne parkeringsmulighed ved afvikling af superligakampe, og brug så grusbanen til fodbold, som den blev anlagt til med lysmaster for tyve år siden. P-problemerne blev fra starten uløselige omkring Farum Park, og de løses slet ikke ved at nedlægge 250 eksisterende pladser, og de kan og skal heller ikke forsøges løst ved at inddrage fredede områder.

»Vores byer er omkranset af natur og bevaringsværdige landskaber. Og den natur skal vi passe på«, slutter ovennævnte indlæg fra d. 12. maj. Ja, men det var jo netop også ønsket med fredningen, så drop denne ødelæggende idé om P-pladser på jordene ved Lillevangsgård.

Vi er også i Gartnervænget, Ryttervænget og Rytterhaven plaget af ulovlig parkering, men det skal naturen ikke bøde for.

Vi ønsker fortsat HESTE frem for BILER.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?