8. juli 2020
Henrik Poulsen (S)
Henrik Poulsen (S)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Gode fritidstilbud til alle børn - ja tak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Gode fritidstilbud til alle børn - ja tak
Debat Furesø - 22. juni 2020 kl. 09:27
Af Henrik Poulsen (S) Formand for Udvalg for skole og ungdomsuddannelse (S)
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Furesø har gode fritidstilbud. Så gode, at vi har en af landets højeste belægningsprocenter. Det vil sige, at rigtig mange benytter vores tilbud - både de mindste og de større børn. Det er dejligt, og det skal vi fortsætte med. Det betyder også, at vi i Furesø bruger rigtig mange på fritidstilbud i sammenligning med andre kommuner. I den situation er vi nødt til at se på, om vi kan strække pengene længere.

Der er af historiske grunde forskel på fritidstilbuddene i kommunen. I Værløse er alle fritidstilbuddene kommunale, og tilbuddene for de yngste (FFO 1) er alle placeret på skolerne. I Farum er der flere private fritidstilbud, der er placeret i selvstændige bygninger. Kommunen afholder i dag alle udgifter til disse bygninger. Samtidig er der en skævhed i tildeling af tilskud, der betyder, at de private FFOer får flere penge for det sidste barn end de kommunale.

Samlet set får de private FFO tilbud flere kommunale midler pr. elev til både bygningsdrift og aktiviteter for børnene end de kommunale. Det er denne skævhed, som forvaltningen har peget på i et budgetforslag, og som vi nu skal i gang med at drøfte politisk.

Vi skal bibeholde det, der virker, og som forældrene er glade for, men samtidig skal vi sikre, at der er ret og rimelighed i de forskellige tilbud.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?