6. december 2020
Muhamed Bektas og Niels Bjerre Degn. Privatfoto
Muhamed Bektas og Niels Bjerre Degn. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Furesø er landets førende kultur- og fritidskommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Furesø er landets førende kultur- og fritidskommune
Debat Furesø - 18. november 2020 kl. 14:03

Muhammed Bektas (S), næstfmd. i udvalg for kultur, fritid og idræt og Niels Bjerre Degn (S) medlem af udvalg for kultur, fritid og idræt

debat Er vi stolte over, at Furesø Kommune er blevet kåret som landets mest kultur- og fritidsvenlige kommune? Ja! Det er vi i den grad!

Og der er rigtig meget at være stolt over, når vi ser nærmere på kriterierne for vores kåring. Kåringen skyldes både kommunens investeringer og borgernes faktiske engagement. Noget tyder altså på, at vi prioriterer rigtigt i forhold til det, som borgerne ønsker at engagere sig i.

Furesø får 78 point, Roskilde og Hørsholm på anden- og tredjepladsen får henholdsvis 224 point og 235 point i opgørelsen - og da det gælder om at få færrest point, ligger vi rigtig flot i toppen.

Hvad er det så, at vi kan i Furesø?

I undersøgelsen er der blandt andet set på folkebiblioteker, som vi er så heldige at have tre af i vores kommune, samt aktiviteterne og livet på bibliotekerne.

Der er set på andelen af elever i musikskolerne og med adresser i både Værløse og Farum prioriterer vi, at børn og unge skal have mulighed for at være aktive ud i det musiske.

Der er naturligvis også set på, hvor mange penge vi så prioriterer til kultur- og fritidsområdet, herunder også folkeoplysning og borgernes engagement i foreningslivet.

Vi kan alle være stolte over resultatet, for det vidner om, at vi sammen med borgerne har fat i det rigtige, når vi skaber rammer for kultur- og fritidslivet i Furesø.

Kåringen er uden tvivl kommet i hus, fordi vi er beriget med aktive og engagerede borgere i Furesø; vi er beriget med frivillige, der brænder for aktiviteterne ude i de forskellige foreninger og vi er beriget med gode kultur- og fritidsinstitutioner og engagerede medarbejdere.

Stort tak til alle jer. Og lad os så også gå efter at vinde i årene fremover.

Hvordan gør vi det? Ved at fastholde det fokus, som vi har i Kultur-, fritids- og idrætspolitikken i Furesø Kommune, som er:

o Et godt sted at vokse op
o Frivillighed og nye aktiviteter

o Stærke fællesskaber og livskvalitet

o Oplevelser, udsyn og sammenhængskraft.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?