25. september 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Furesø arbejder målrettet frem mod CO2 neutral energiforsyning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Furesø arbejder målrettet frem mod CO2 neutral energiforsyning
Debat Furesø - 08. september 2021 kl. 03:16

Af Lene Munch-Petersen, byrådsmedlem og formand for udvalget for natur, miljø og grøn omstilling (S)

debat Vi er i det politiske udvalg natur, miljø og grøn omstilling på forkant med at sikre en bæredygtig fremtid med CO2 neutral energiforsyning. Byrådet har tiltrådt en samlet plan for Klima og grøn omstilling. På varmeområdet er vi i samarbejde med de lokale fjernvarmeselskaber og Vestforbrædning i fuld gang med at rulle en sammenhængende varmeplan ud. Det er afgørende, at borgerne så hurtigt som muligt skal kunne forudsige, hvor der forventes at komme fjernvarme i de områder, der i dag er forsynes med naturgas og oliefyr, der udfases i 2035.

10. september vil udvalget sende en varmeplan i høring, hvoraf det fremgår i hvilke områder, der vil forventes at komme fjernvarme. I en lang række af vores boligområder - herunder Hareskovby - planlægges etableret fjernvarme.

I dag producerer energiselskabet E.ON varmen til de kommunale bygninger i Hareskov. Varmecentralen ved Hareskovhallen består af en gaskedel og en gasmotor, som laver varme til det lille lokale fjernvarmenet som forsyner Hareskovhallen, Hareskov Skole og et par andre kommunale bygninger i området (ingen private).

Den foreslåede varmepumpe vil blive betalt og driftet af E.ON, og er dermed udgiftsneutral for kommunen. Ved at E.ON supplerer gasanlægget med varmepumpen, sparer kommunen årligt ca. 200 tons CO2 i forhold til den nuværende varmeforsyning, som er 100% fossil naturgas-afbrænding.

Når Vestforbrænding etablerer fjernvarme i hele Hareskovby, vil det lille nuværende net med de kommunale bygninger kobles på og varmepumpeanlægget overgå til Vestforbrænding som supplement til deres produktion. hvor varmen forventes at komme fra overskudsvarme fra industri, renseanlæg, vandindvinding, centrale varmepumper og forbrænding af restaffald. Lad os samle alle gode kræfter om en CO2-neutral varmeforsyning. Det skylder vi de fremtidige generationer.

Stemmer du til kommunalvalget i år?