24. januar 2021
Mogens Houman. Foto: Allan Nørregaard
Mogens Houman. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Flystøj på den nedlagte Flyvestation Værløse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Flystøj på den nedlagte Flyvestation Værløse
Debat Furesø - 03. marts 2020 kl. 20:24
Af Mogens Houman, Bringekrogen 40, Jonstrup

Jeg følger med nysgerrighed og interesse den debat, der er omkring aktiviteter med

veteranfly på den nedlagte Flyvestation Værløse. Der mangler dog nogle proportioner i sagen vedrørende flystøj.

Fra 01. oktober 1950 og til 01. april 2004 var Flyvestation Værløse aktiv med flyveaktiviteter og en tilhørende flyvekontrol. Dette indebar, at der var oprettet en kontrolzone, et ind- og ud flyvnings område og et terminalområde for at beskytte og kontrollere den militære flyvning. Flyvninger til og fra henholdsvis Kastrup og Roskilde passerede hen over i en større højde eller passerede på større afstand.

Da disse kontrolområder blev lukket d. 01. april 2004, ændrede trafikmønstret til de civile pladser karakter, så flyvninger passerede direkte hen over i en lavere højde end før. Operationstallet (start eller landing) er for Kastrup Lufthavns vedkommende på 263.411 og for Roskilde Lufthavns på 74.209. Disse tal er for 2019 og har været jævnt stigende gennem årene. Denne civile lufttrafik foregår alle ugens 7 dage mellem kl.: 0600 og 2400.

Som beboer i Jonstrup har jeg klart fornemmet en stigning i flystøjen siden 01. april 2004, så jeg har svært ved at tage indvendinger mod veteranflyene med 400 operationer om året seriøst, især i betragtning af, at de støjer mindre end en motorplæneklipper. Energien kunne bruges på at få den civile lufttrafik op i en større højde eller i en større afstand ved passage.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?