17. april 2021
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Farum Søs perle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Farum Søs perle
Debat Furesø - 02. marts 2021 kl. 06:53
Af Ole Krogh. Solhøjpark 37. Farum

Det fyger frem og tilbage med skældsord og paragraffer, nævn og domme, fredning og fredningsnævn i diskussionen om borgernes adgang til at gå igennem Farumgårds park.

Det er svært at finde hoved og hale i uenighederne. Men der skal ikke være tvivl om at der er forfærdeligt mange Furesøborgere der er meget kede af at de ikke mere kan få lov til at gå den smukke tur igennem parken.

Vi husker stadig den forventning og glæde som greb os når vi stod af cyklen og åbnede den røde port til parken. Vandringen gennem skræppelandet op mod den hvide gård og synet af søen der åbnede sig til venstre. Den flotte gamle barokhave op ad skråningen til højre. Det var H.C.Andersens eventyr vi vandrede rundt i.

Nu har det været lukket land i 3 år. Vi fik dog lov at kigge ind i det igen for 14 dage siden da isen lå tykt på Farum sø og hundredvis af borgere cyklede, vandrede, skiede og skøjtede på isen forbi den gamle gård. Den lå som en glimtende perle i den fingerring som søen udgør.

Når vi kigger på de to sider i sagen, er der ingen tvivl om hvem som gerne ser stien genåbnet i en eller anden stiføring. Det er kommunen, og tak for det. Hold endelig fast i den holdning.

På den anden side ser vi gårdens ejer, Chresten Bergsøe og hans veninde fra Værløse som i utallige skingre læserbreve kører løs i paragraffer og fredningsafgørelser. Baggrunden er at Bergsøes ejendom vil være meget mere værd hvis han kan holde os andre ude.

På det seneste begynder nogle af politikerne i byrådet også at tilslutte sig Bergsøes synspunkter selvom de bedyrer at de også ønsker offentlighedens adgang til haven. De fremstiller Bergsøe som en martyr. Ja, valgkampen er startet.

Bergsøe, veninden og disse politikere råber så højt, er så vrede og skriver så ihærdigt at man let kommer til at glemme hvad sagens kerne er.

Jeg har ikke kendskab til de foreslåede alternative stiforløb. Men for mig at se vil det være ideelt med en sti som i stedet for at svinge til højre og gå ind i Chresten Bergsøes gårdrum drejede til venstre og fortsatte langs søbredden helt til Doktors bugt.

Det forløb ville give Bergsøe privatlivets fred i gården og ville ikke berøre Barokhaven. Man kan opleve den samme situation ved Næsseslottet i Holte. Her løber den offentlige sti syd for slottet langs søbredden. Slottets ejere har fred omkring det, og vi der vandrer på stien, kan nyde synet af det elegante slot.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?