19. oktober 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Et budget er ikke blot tal i kolonner. Et budget sætter retning for kommunens udvikling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Et budget er ikke blot tal i kolonner. Et budget sætter retning for kommunens udvikling
Debat Furesø - 08. oktober 2020 kl. 15:57
Af Ole Bondo Christensen, borgmester i Furesø Kommune (S)

debat Jeg er stolt over, at vi i Furesø Byråd de seneste 10 år har kunnet samarbejde om en positiv udvikling af vores kommune. Vi betaler hvert år godt 100 mio. kr. tilbage på den store gæld fra Farum-tiden. Vi har afviklet særskatten i Farum. Vi har investeret i nye daginstitutioner, renoveret vores skoler, bygget flere plejehjemspladser og idrætsfaciliteter og opnået flotte resultater på klima- og miljøområdet. Samtidig har vi øget kommunens kassebeholdning med 100 mio. kr. siden 2010.

Furesø er blevet den attraktive grønne bosætningskommune, som vi satte som mål i vores vision tilbage i 2013. Vi har oplevet en stor befolkningstilvækst og har været den kommune i landet, hvor flest borgere vil anbefale andre at flytte til. Vi er for 6. år i træk kåret, som den mest erhvervsvenlige kommune i Nordsjælland.

Det er vi lykkedes med, fordi Byrådet har kunnet arbejde sammen. Siden 2010 er der i bredt samarbejde mellem alle partier gennemført effektiviseringer for mere end 350 mio. kr.

Den positive udvikling af Furesø skal fortsætte. Byrådet har sat 8 overordnede mål for Furesø frem mod 2030. Budgettet for 2021-2022 støtter disse mål, hvor natur/klima, stærke fællesskaber og god velfærd står i centrum.

Vi skal fortsat have styr på økonomien. I budgettet lægger vi over de kommende 4 år yderligere 33 mio. kr. i kommunekassen. Samtidig sætter vi flere midler af til bedre normeringer på daginstitutionerne og til en bedre ældrepleje.

En god borgerinddragelse og et godt arbejdsmiljø for vores medarbejdere, er meget vigtig for at nå i mål. Derfor er der i budgetaftalen også en række initiativer på dette område - blandt andet en borgerrådgiver og nye former for digital borgerinddragelse.

Jeg vil gerne takke alle Byrådets partier for konstruktive drøftelser i budgetfasen. Forskellige synspunkter er med til at sikre de gode løsninger, når beslutningen skal tages i sidste ende. Nu skal vi samarbejde om at føre budgettet ud i livet.

Tak også til de mange borgere og foreninger, der har bidraget med værdifulde høringssvar i budgetfasen.

Endelig vil jeg gerne sige en kæmpe tak til kommunens dygtige medarbejdere for en sikker hånd i budgetprocessen.

Vi er nået flot i mål - til gavn for Furesø. Tak for det.

Kunne du godt tænke dig at arbejde mere hjemmefra?