21. oktober 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: En vigtig sejr i den store krig imod støjen. En fugl på taget - eller i hånden?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: En vigtig sejr i den store krig imod støjen. En fugl på taget - eller i hånden?
Debat Furesø - 09. juli 2021 kl. 13:56
Af Tine Hessner (R), gruppeformand Anders Medum Groth (R) byrådskandidat

Debat Store krige vindes ikke i et enkelt slag. Det er også situationen i Furesø. Det seneste år har vi i Furesø Radikale Venstre kæmpet benhårdt for at sikre Furesø imod støjen fra Hillerødmotorvejen. En sag der har mødt modstand og uvilje. Men i dag har vi endelig fået sat et positivt præg på retningen. Fiskebækbroen er fremhævet direkte i aftaleteksten. Og det er vigtigt. For det forpligter til at gøre en indsats, når Vejdirektoratet er færdige med deres undersøgelser af mulighederne for støjdæmpning i 2022. Vi havde ønsket, at midlerne var afsat allerede - øremærket - men vi er så tæt på at "have en fugl i hånden, og ikke på taget", som man kan være. Og det er dejligt. På det tidspunkt kan Furesø få del i de tre milliarder til støjbekæmpelse. Og som det eneste projekt uden anviste konkrete midler, står vi stærkt i prioriteringen af støjbekæmpelsespuljen.

Vi har kæmpet hårdt for at få projektet med Fiskebækbroen med i aftalen. Og vi er ikke kommet helt i mål. Men vi er kommet markant længere, end hvad der var lagt op til fra regeringens side. Indsatsen fra borgergruppen "Fiskebækbroen skal støjskærmes" og borgerforslaget om "Mindre støj fra motorveje i bynære områder" har i den henseende været uundværlige.

Hvis Furesø Radikale Venstre styrkes efter kommunalvalget, står vi stærkere i den fortsatte kamp for et Furesø uden store støjgener fra Hillerødmotorvejen. Radikale Venstre slipper ikke sagen af syne - de konkrete midler skal finde vej helt til Furesø!

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?