29. oktober 2020
Eddi Meier
Eddi Meier
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: En sikker skolevej er vigtigere end frøer og træer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: En sikker skolevej er vigtigere end frøer og træer
Debat Furesø - 18. september 2020 kl. 10:43
Af Eddi Meier, Bringebakken 88, Jonstrup

Jeg går jævnligt tur over til Sydlejren (Ny Jonstrup) via gangstien mellem Bringevej og Perimetervej. For at komme helt over til Ny Jonstrup er jeg tvunget til, ligesom skolebørnene, at gå et pænt stykke af den misligholdte Perimetervej, som både er meget smal, uoverskuelig og yderst trafikfarlig, ikke mindst pga. den meget tunge trafik til og fra de forskellige byggeprojekter i Sydlejren. Jeg kan derfor helt tilslutte mig de bekymringer Lærke Øland Frederiksen fra Mageløse i Ny Jonstrup har givet udtryk for her i avisen flere gang og senest forrige fredag (11/9) for, at skolebørn fra Ny Jonstrup i de seneste 2 år har været og er tvunget til at benytte dette stykke trafikfarlige vej til og fra skole.

Planerne var egentlig, at forbindelsen mellem Ny Jonstrup via Perimetervejen og Søhusvej skulle ende i en rundkørsel i krydset Søhusvej/Jonstrupvangvej og være etableret i 2018. Jeg havde i alt fald formået sammen med Jonstrup 89, at få det på DET kommunale budget i 2018 og i Socialdemokratiets valgprogram (Frederiksborg Amts Avis 19/08, 2017). Det ville tillade en nogenlunde problemfri afvikling af myldretidstrafikken i Jonstrup samt en sikker vej til og fra Jonstrupskolen for skolebørnene fra Ny Jonstrup.

Det kom så ikke lige aller øverst på den kommunale "to-do-liste", men her i foråret var man klar til at påbegynde arbejdet. Det fik Værløse Naturgruppe, for hvem frøer og træer er vigtigere end skolebørns sikkerhed, imidlertid blokeret for ved refleksagtig at sende en klage til Miljøankenævnet, fordi vejforløbet kom til at skære en lille del af fredskoven, i stedet for at indgå i en dialog med kommunen. Det gjorde Jonstrup 89 ved Per K Larsen heldigvis så og fik formidlet en fornuftig løsning, men jeg er dog enig med Lærke Øland om, at placeringen af den midlertidige sti ned til Bringevej ud for Bringebakken er uhensigtsmæssige, en ren discountløsning.

Der burde kunne etableres en midlertidig gang- og cykel sti fra, hvor den nyanlagte Perimetervej stopper, og som munder ud i Bringevej 100 m længere mod vest, end den gør nu. På den måde kan børnenes skolevej sikres allerede nu og ikke vente til en gang i vinter.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?