4. august 2020
Socialdemokratiet prioriterer velfærd over opera. Foto: Allan Nørregaard
Socialdemokratiet prioriterer velfærd over opera. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Derfor kan vi ikke støtte at bruge penge på et egnsteater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Derfor kan vi ikke støtte at bruge penge på et egnsteater
Debat Furesø - 05. marts 2020 kl. 20:41
Af Niels Bjerre Degn, Muhammed Bektas, Lene Bang & Matilde Powers (S)
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kunst og kultur er godt. Furesø er én af de kommuner i landet, der bruger flest penge på kultur-, idræts-, og fritidsområdet. Vi har to flotte kulturhuse, der bugner af musik- og teateroplevelser, tre biblioteker, kunstmuseet Skovhuset, landets eneste immigrationsmuseum og én af landets bedste musikskoler.

Vi støtter ungemusical, lokale musik- og teaterforeninger og det rige foreningsliv i kommunen i det hele taget. Vi har nogle af landets flotteste idrætsfaciliteter og har de seneste år sat mange millioner kroner af til idrætshal ved Søndersø, kunstgræsbaner og etablering af en skaterpark på Flyvestationen.

Når vi ikke støtter, at der skal sættes penge af til et egnsteater er det ud fra en samlet prioritering. Skal vi gå videre med et egnsteater ville kræver, at vi laver en ny ansøgning til ministeret og så og sige opfinder et lokalt egnsteater på ny. Hvis vores økonomi var rigtig god, kunne det være en god idé. Men vores økonomi er udfordret - og derfor må vi holde igen.

Vi betaler hvert år 123 mio. kr. af på kommunens store gæld fra før kommunesammenlægningen. Vi betaler 320 mio. årligt kr. til andre kommuner i udligning og står til at skulle betale endnu mere med den kommende udligningsreform. Vi bliver frem mod 2030 60 pct. flere + 80årige og kan se frem til stærkt stigende udgifter på ældreområdet, voksen handicap og udsatte unge.

I en situation, hvor vi skal prioritere, må vi prioritere kernevelfærd. Det skylder vi de borgere, der for alvor har brug for hjælp. Hvor gerne vi end ville, har vi ikke råd til det hele.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?