25. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Der kom vist en radikal stråmand forbi...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Der kom vist en radikal stråmand forbi...
Debat Furesø - 21. september 2021 kl. 12:59
Af Lene Bang, Matilde Powers og Bettina Ugelvig Møller, medlemmer af Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv for Socialdemokratiet

En yndet debatform hos politikere - specielt på Christiansborg - er at tillægge politikere fra andre partier fiktive synspunkter og motiver for på den måde at udstille disse partier og samtidig understrege egne fortræffeligheder. "Man bruger en stråmand", som det hedder.

Socialdemokratiet er ikke imod friplejehjem og vi har ikke "foretaget en kovending", som ellers postuleret af de radikale i forskellige avisindlæg i sidste uge.

I Furesø har vi i dag både et privat/selvejende -, et regionalt - og kommunale plejehjem. Mennesker er forskellige, og det skal vores forskellige tilbud i ældreplejen også være. Derfor er et friplejehjem selvfølgelig en mulighed, når vi skal udvide antallet af plejehjemspladser.

Undersøgelser viser, at der blandt ældre er stor interesse for såkaldte tryghedsboliger, hvor man bor i egen bolig men med en døgnvagt og plejepersonale tæt på, og med mulighed for at mødes til fx fællesspisninger og andre sociale begivenheder. Byrådet har besluttet at se på mulighederne for at etablere tryghedsboliger, evt. som en del af et friplejehjem.

Vi ønsker en ældrepleje, hvor medarbejdere yder en nærværende og værdig omsorg, hvor der tages hensyn til, at mennesker er forskellige, og hvor der er et stort lokalt engagement gennem lokale bestyrelser eller pårørenderåd.

Lad os samarbejde om den vision - og lade stråmændene blive på Christiansborg.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?